İbrahim Kalın, Türkiye'nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) başkanıdır. Ayrıca akademisyen, tarihçi ve diplomattır. Daha önce Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak görev yapmış ve Türkiye'nin dış politikasında önemli roller üstlenmiştir. İslam felsefesi üzerine de akademik çalışmaları bulunmaktadır.

Abdullah Ustaosmanoğlu kimdir? Kaç yaşında? Abdullah Ustaosmanoğlu kimdir? Kaç yaşında?

İbrahim Kalın kimdir?

İbrahim Kalın, 15 Eylül 1971'de İstanbul'da doğmuş ve tarihçi, akademisyen, diplomat ve bürokrat kimliğiyle tanınan önemli bir figürdür. Eğitimine İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'nde başlayan Kalın, yüksek lisansını Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde, doktorasını ise George Washington Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

2005 yılında Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nı (SETA) kurarak başkanlığını üstlenmiş, 2014-2023 yılları arasında Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak görev yapmıştır. 5 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı olarak atanmıştır.

Kalın, İslam felsefesi ve tarihi üzerine birçok makale ve kitap yazmıştır. 2007 yılında yayımlanan "İslam ve Batı" adlı eseriyle Türkiye Yazarlar Birliği'nin Fikir Ödülü'nü kazanmıştır. Ayrıca, Macmillan Encyclopedia of Philosophy, Encyclopedia of Religion ve Oxford Dictionary of Islam gibi kaynaklara katkılarda bulunmuştur.

Akademik kariyerinin yanı sıra, dış politikada da etkili bir rol oynamış olan Kalın, 2011 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesi mütevelli heyetine atanmış ve 2019'dan itibaren İbn Haldun Üniversitesi'nde dersler vermektedir. 29 Mayıs 2020'de profesör unvanını almış ve 2009'da dış politikadan sorumlu başbakan başdanışmanı, 2010'da Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörü ve 2014'te Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak atanmıştır.

İbrahim Kalın, evli ve üç çocuk babasıdır. Müzikle de ilgilenmekte olup, ortaokuldan beri gitar ve bağlama çalmaktadır. Bestelediği eserler arasında "Seni Mene Vermez İse" ve "Elif Bacı" adlı türküler bulunmaktadır. Ayrıca, İngilizce, Arapça, Farsça ve Fransızca olmak üzere dört yabancı dil bilmektedir.

İbrahim Kalın Kimdir

İbrahim Kalın ne iş yapıyor?

İbrahim Kalın, Türkiye Cumhuriyeti'nin Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı olarak görev yapmaktadır. Daha önce Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü olarak görev üstlenmiş ve dış politika ile güvenlik konularında önemli rol oynamıştır. Ayrıca akademik kariyerine devam ederek İslam felsefesi ve tarihi üzerine dersler vermektedir.

İbrahim Kalın nereli?

İbrahim Kalın, 15 Eylül 1971 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Ailesi Erzurum'un İspir köyündendir.

İbrahim Kalın kaç yaşında?

İbrahim Kalın, 15 Eylül 1971 doğumlu olduğuna göre, 2024 itibarıyla 52 yaşındadır.

İbrahim Kalın evli mi?

İbrahim Kalın evlidir ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak: Haber Merkezi