Fuat Keyman, uluslararası ilişkiler uzmanı olarak çalışmaktadır. Sabancı Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı ve uluslararası ilişkiler bölümünde profesör unvanıyla ders vermektedir. Ayrıca İstanbul Politikalar Merkezi'nin yöneticisidir.

Fuat Keyman kimdir?

Uluslararası ilişkiler alanında tanınmış akademisyen Prof. Dr. Emin Fuat Keyman, 65 yaşında hayatını kaybetti. Sabancı Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı görevini yürüten ve uluslararası ilişkiler bölümünde profesör unvanıyla ders veren Keyman, aynı zamanda İstanbul Politikalar Merkezi'nin yöneticisi olarak da görev yapmaktaydı.

Keyman, demokratikleşme, küreselleşme, Türkiye-AB ilişkileri, Türk dış politikası ve sivil toplum gelişimi konularında uzmanlaşmış bir isimdi. 1981 yılında lisans, 1983 yılında yüksek lisans derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde tamamlayan Keyman, 1991 yılında Carleton Üniversitesi'nden uluslararası ilişkiler ve karşılaştırmalı politika alanında doktorasını almıştı.

Hazal Subaşı kimdir? Sevgilisi kim? Hazal Subaşı kimdir? Sevgilisi kim?

Kariyerine Bilkent Üniversitesi'nin siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünde 1994-2002 yılları arasında ders vererek başlayan Keyman, 2002 yılında Koç Üniversitesi'ne geçmiş ve 2010 yılına kadar burada ders vermiştir. Fuat Keyman, Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, Milliyet gazetesi yazarı Derya Sazak ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Mustafa Erdoğan ile birlikte her pazar TRT 1'de yayınlanan "Politik Açılım" adlı programa katılmaktaydı.

Bir süredir kanserle mücadele eden Keyman, evli olup bir kızı ve bir oğlu bulunmaktadır. Bilim Akademisi üyesi olarak tanınan Keyman, Türk akademik dünyasında önemli bir kayıp olarak değerlendirilmektedir.

Fuat Keyman Kimdir

Fuat Keyman ne iş yapıyor?

Fuat Keyman, uluslararası ilişkiler uzmanı olarak çalışmaktadır. Sabancı Üniversitesi'nde rektör yardımcılığı ve uluslararası ilişkiler bölümünde profesör unvanıyla ders vermektedir. Ayrıca İstanbul Politikalar Merkezi'nin yöneticisi olarak görev almaktadır. Demokratikleşme, küreselleşme, Türkiye-AB ilişkileri, Türk dış politikası ve sivil toplum gelişimi gibi konularda önemli araştırmalar ve çalışmalar yapmaktadır.

Fuat Keyman nereli?

Fuat Keyman'ın aslen nereli olduğuna dair bir bilgi bulunmamaktadır.

Fuat Keyman kaç yaşında?

Fuat Keyman, 1958 yılında doğmuştur. Bu durumda, 2024 itibarıyla 66 yaşındadır.

Fuat Keyman evli mi?

Fuat Keyman evlidir ve bir kızı ile bir oğlu bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi