Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, 18 Temmuz'da düzenlenen genel kurulun ardından gündeme geldi. Bu yazıda "İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir?", "İbrahim Hacıosmanoğlu nereli?", "İbrahim Hacıosmanoğlu serveti ne kadar?" gibi soruların cevaplarını bulabileceksiniz.

İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir?

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un 2005-2007 yılları arasında başkan yardımcılığını üstlendikten sonra, 26 Mayıs 2013'te yapılan seçimlerde kulübün 15. başkanı olarak seçilmiştir. Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına seçildikten sonra Trabzonspor yönetimi, Hacıosmanoğlu'nu tebrik etmiş ve başarılar dileyerek desteklerini belirtmiştir.

Daha önce 2012'de TFF başkan adayı olmuş olan Hacıosmanoğlu, Trabzon'da 1966 yılında 12 çocuklu bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Ticaret sektöründe uzun yıllar çalışan Hacıosmanoğlu, çeşitli petrol ve inşaat işleriyle de ilgilenmiştir. Gezi Parkı olayları döneminde AKP'nin Kazlıçeşme mitinginde sahneye çıkan Hacıosmanoğlu, başörtüsü mağduriyetini dile getirmiştir.

İbrahim Hacıosmanoğlu Kimdir

İbrahim Hacıosmanoğlu nereli?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu Trabzon'da dünyaya gelmiştir ve aslen Trabzonlu'dur.

Hande Sarıoğlu kimdir? Nasıl ünlü oldu? Hande Sarıoğlu kimdir? Nasıl ünlü oldu?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu

18 Temmuz'da düzenlenen genel kurula, TFF Başkanı ve başkan adayı Mehmet Büyükekşi, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, FIFA ve UEFA temsilcileri, TFF başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulüp başkanları, yöneticiler ve delegeler katıldı. Genel kurulun ardından yapılan başkanlık seçiminde resmi olmayan sonuçlara göre Hacıosmanoğlu, 134 oy alarak Mehmet Büyükekşi'yi 5 oy farkla geride bıraktı.

İbrahim Hacıosmanoğlu serveti

İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'da başkanlık yapmış ve iş dünyasında önemli yatırımları olan bir iş insanı olara tanınmaktadır. Net serveti hakkında 2024 yılı için kesin rakam bilinmemekle birlikte Hacıosmanoğlu, ticari faaliyetleri ve yatırımlarıyla dikkat çekmektedir. Özellikle 2022 yılında TOKİ'nin İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu ve Öğrenci Merkezi Binası'nın inşaat ve alt yapı ihalesini kazanmasıyla 467,7 milyon TL'lik büyük bir projeye imza atmıştı.

Medyada yer alan bilgilere göre, Hacıosmanoğlu'nun geçmişte 12 milyon TL'lik bir araç sahibi olduğu da bilinmektedir. Servetinin tam boyutu hakkında net bir bilgi olmamakla birlikte, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun önemli bir varlığa sahip olduğu tahmin edilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi