CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına aday olan Birsen Bayar, CHP Genel Merkezinde düzenlenen bir basın toplantısında yaptığı konuşma sonrasında merak konusu oldu.

Birsen Bayar kimdir?

Birsen Bayar, Türkiye'de eğitimci olarak bilinen ve aynı zamanda siyasi alanda aktif bir isimdir. CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına aday olarak tanınmıştır. Eğitimci kimliğiyle öne çıkan Bayar, siyasette kadınların güçlenmesi ve siyasal katılımın artırılması konularında çalışmalar yapmaktadır.

Birsen Bayar Kimdir

Birsen Bayar CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığına aday oldu

Eğitimci Birsen Bayar, CHP Genel Merkezinde düzenlenen bir basın toplantısında, 15. CHP Kadın Kolları Kurultayı'nın 4 Ağustos'ta yapılacağını hatırlatarak, Kadın Kolları örgütlenmesinin yeniden yapılandırılması ve büyütülmesi gerektiğini vurguladı. Sahada sürekli aktif olacaklarını ve siyasal katılımı artıracak bir kadın örgüt yapısı kuracaklarını belirten Bayar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarından ödün vermeyen programlar ve projelerle çalışacaklarını ifade etti. Tam bağımsız Türkiye hedefi için CHP tabanındaki kadınlara, gençlere ve diğer demokratik kitle örgütlerine büyük görevler düştüğünü vurgulayan Bayar, adaylığını CHP'nin kadın tabanının sesini yükseltmek ve harekete geçirmek için sunduklarını belirtti. Eğitimci Birsen Bayar, Aylin Nazlıaka, Merve Kır ve Birsen Temir Saraç'ın ardından Kadın Kolları Genel Başkanlığı için adaylığını açıklayan dördüncü isim oldu.

Seçil Erzan kimdir? Neden cezaevinde, mesleği ne? Seçil Erzan kimdir? Neden cezaevinde, mesleği ne?

Birsen Bayar CHP Genel Merkezinde düzenlenen bir basın toplantısında yaptığı konuşmada “Ekibimizle birlikte Kadın Kolları Genel Başkanlığına aday olurken tamamen CHP tabanının oluşturan kadınların, sesini seslendirmeyi ve harekete geçirmeyi düşünmekteyiz. Biz ancak gücümüzü örgütten ve örgütçülerden alacağız. Bizimle birlikte yarışan diğer kadın adaylara da başarılar diliyoruz. Ancak başarı, samimi şekilde, örgütlü şekilde çalışan emekçi kadınların olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi