Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı merak konusu oldu. Bu yazıda "Huriye Martı kimdir?", "Huriye Martı çocukları kim?", "Huriye Martı boşandı mı?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

Huriye Martı kimdir?

1974 yılında Ankara'da dünyaya gelen Prof. Dr. Huriye Martı, eğitim hayatına Konya İmam-Hatip Lisesi'nde başladı ve ardından Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 1998 yılında aynı üniversitede "Rasulullah'ın Hanımları Konu Alan Rivayetlerinin Değerlendirmesi-Kadın Konulu Uydurma Rivayetler" başlıklı yüksek lisans tezi ile akademik kariyerine adım attı.

Ela Rümeysa Cebeci kimdir? Nereli, evli mi? Ela Rümeysa Cebeci kimdir? Nereli, evli mi?

2005 yılında "Birgili Mehmed Efendi'nin Hadisçiliği ve et-Tarikatü'l-Muhammediyye (Tahkik ve Tahlil)" konulu teziyle doktorasını tamamlayan Martı, 1999-2000 yıllarında Ürdün'ün başkenti Amman'da Şuayb el-Arnaud'un tahkik ve tahric merkezinde eğitim aldı.

2011 yılında yardımcı doçent, 2012 yılında ise doçent unvanını kazanan Martı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Hadislerle İslam" projesinde editör ve yazar olarak görev aldı. 2011 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı görevine atanmış, 2014 yılında ise Diyanet İşleri Başkanlık Müşavirliği görevini üstlenmiştir. Sünnet perspektifinden kadın, aile, ahlak ve değer temalı makaleler, konferanslar ve tebliğler hazırlamıştır.

Huriye Martı Kimdir

Evli ve üç çocuk annesi olan Prof. Dr. Martı, akademik çalışmalarını çeşitli eserlerle desteklemiştir. Yayınları arasında "Birgivi Mehmed Efendi: Hayatı, Eserleri ve Fikir Dünyası", "Osmanlı'da Bir Daru'l-Hadis Şeyhi: Birgivi Mehmed Efendi", "et-Tarikatü'l-Muhammediyye: Muhteva Analizi, Kaynakları ve Kaynaklık Değeri", "Gülabadi ve Maani'l-Ahbar'dan Tasavvufi Hadis Şerhleri", "Hadis, Usul ve Hayat" ve "Hadisler Ekseninde Çevre Ahlakı" adlı kitapları bulunmaktadır.

Huriye Martı çocukları kim?

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı üç çocuk annesidir fakat çocuklarıyla ilgili bir bilgiye ulaşılamamaktadır.

Huriye Martı boşandı mı?

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı'nın boşanıp boşanmadığına dair kamuoyuyla paylaşılmış herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.

Huriye Martı

Huriye Martı kitapları

  • Birgivî Mehmed Efendi, Hayatı, Eserleri ve Fikir Dünyası
  • Osmanlı’da Bir Dâru’l-Hadîs Şeyhi: Birgivî Mehmed Efendi
  • et-Tarîkatü’l-Muhammediyye -Muhteva Analizi, Kaynakları ve Kaynaklık Değeri
  • Gülâbâdî ve Maâni'l-Ahbâr'dan Tasavvufî Hadis Şerhleri
  • Hadis, Usul ve Hayat
  • Hadis Usulünün Öncesi ve Ötesi
  • Hadisler Ekseninde Çevre Ahlâkı
  • Aile İçi Şiddetle Mücadelede Nebevi Sünnetten Referanslar
  • Hakları ve Saygınlığıyla İslam’da Kadın
  • Dünü ve Bugünüyle İslam’da Mahremiyet

Kaynak: Haber Merkezi