Antalya Valisi Hulusi Şahin gündeme geldi. Bu yazıda "Hulusi Şahin kimdir?", "Hulusi Şahin nereli?", "Hulusi Şahin eşi kim?" gibi soruların cevaplarına ulaşabileceksiniz.

Hulusi Şahin kimdir?

Hulusi Şahin, 1971 yılında Ankara’da doğmuş bir Türk bürokrattır ve 17 Ağustos 2023’ten itibaren Antalya Valisi olarak görev yapmaktadır.

Eğitim hayatına Ankara’da başlayan Şahin, 1992 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olmuştur. 1994 yılında Aksaray Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği kariyerine adım atmıştır.

Kaymakamlık kariyerine 1997 yılında Kazımkarabekir ilçesinde başlayan Şahin, daha sonra Çıldır ve Arsin ilçelerinde kaymakamlık yapmıştır. 2004 yılında Birleşik Krallık’ta Exeter Üniversitesi’nde “Kamu Yönetimi ve Kamu Politikaları” üzerine yüksek lisans yapmış ve “Local Education Authorities Under New Labour” adlı tezi ile Merit (Liyakat) derecesi elde etmiştir.

Türkiye’ye döndükten sonra, 2006 yılında Besni Kaymakamlığı, 2009 yılında Sungurlu Kaymakamlığı, 2013 yılında Dilovası Kaymakamlığı ve 2016 yılında Esenler Kaymakamlığı görevlerini üstlenmiştir.

2018 yılında Batman Valisi olarak atanan Şahin, bu görevi süresince Batman Belediye Başkan Vekili olarak da görev yapmıştır. 2022 yılında Malatya Valiliği’ne atanmış ve son olarak 10 Ağustos 2023’te Antalya Valisi olarak göreve başlamıştır.

Hulusi Şahin, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır. Hem kariyeri hem de kişisel hayatıyla dikkat çeken Şahin, Türk bürokrasisinin önemli isimlerinden biri olmuştur.

Hulusi Şahin Kimdir

Ebru Küçükaydın kimdir? Kaç yaşında? Ebru Küçükaydın kimdir? Kaç yaşında?

Hulusi Şahin nereli?

Hulusi Şahin, 1971 yılında Ankara'da doğmuştur. Bu sebeple aslen Ankaralı olduğu tahmin edilmektedir.

Hulusi Şahin eşi kim?

Hulusi Şahin'in eşi hakkında halka açık detaylı bilgi bulunmamaktadır. Kişisel yaşamı genellikle özel tutulmaktadır.

Hulusi Şahin nerede görev yapmaktadır?

Hulusi Şahin, 17 Ağustos 2023 tarihinden itibaren Antalya Valisi olarak görev yapmaktadır.

Hulusi Şahin kaç yaşında?

Hulusi Şahin, 1971 yılında doğduğuna göre, 2024 itibarıyla 53 yaşındadır.

Kaynak: Haber Merkezi