ÖZEL HABER/ Çankırı Belediye'sinde görev yapan Heykeltraş Sefer Oruç, Tuz Mağarası için hazırladığı ahşap heykeller hakkında Çankırıhaber.net'e konuştu.

0Cc33Fb8 Bdbf 4Ebe 953A 99345266B2Ab

Çankırı Belediye'sine bağlı olarak görev yapan Heykeltraş Sefer Oruç, geçmişten günümüze Çankırı için yapmış olduğu eserleri, heykelleri anlattı. Tuz Mağarası'nın yeni üyelerinden biri olan "Bürküt"; kartal şeklinde tomruk ağaçlardan, kartalın Türk kültüründe bir sembol olarak önemli bir yere sahip olması sebebiyle heykelleştirilmiş.

Tuz Mağarası'nın bir diğer üyesi olan "Şubar" ise at şeklinde yine tomruk ağaçlardan, Türk kültürünün, sosyo-ekonomik hayatın en önemli sembolü olması sebebiyle heykelleştirilmiş.

3A00887F 3C8D 458E 949C Ce78E65D099B

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in destekleriyle bu çalışmaları yaptığını belirten Oruç, sözlerine şu şekilde başladı:

Ben Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Öğretmenliği mezunuyum. Yine Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü'nde Bileşik Sanatlar bölümünde yüksek lisan eğitimimi tamamladım. 7 yıldır Çankırı Belediyesi'nde heykeltraş olarak görev yapmaktayım. Bunun 5 yılı Tuz Mağarası'ndaydı; şimdi 2 yıldır da Çankırı Merkez'de Park ve Bahçeler Birimi'nde, onların da desteğiyle ahşap heykeller yapıyorum.

9B2D023B 8F3A 4459 B83C 59Cda237E179Sözlerine çalışmalarından bahsederek devam eden Oruç,

Çankırı’nın 1927’deki İlçeleri: Ilgaz ve Çerkeş Çankırı’nın 1927’deki İlçeleri: Ilgaz ve Çerkeş

Genellikle Tuz Mağarası'nda çorak yerlerde çıkmış hayvanların görsellerini duvarlara aktardık. Sağolsun belediye başkanımızın destekleriyle olan şeyler bunlar. Aynı zamanda Ayla hocamın desteğiyle oldu yani bilgi ve dökümanları ondan aldık.  Orada odunluk, tomruk ağaçlar vardı onları değerlendirmek istedik. Sonrasında da Türk kültüründe atın ve kartalın önemine binayen o çalışmaları aktardım.

diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Muhabir: Şulenaz Durlanık