Arapça kökenli bir kelime olan "dua", Allah'a yakarmak anlamına gelir. "Nasip" sözcüğünün ise sözlük anlamı hisseyken, İslam inancında Allah tarafından verilen rızk anlamı taşımaktadır. İslam inancına göre evrende gerçekleşen her şey Allah'ın rızası ve kudretiyle gerçekleşir. 

Kur'an-ı Kerim'de Şura Suresinin 20'nci ayeti gibi nasiple alakalı birçok ayet bulunmaktadır. Şura Suresinin 20'nci ayetinde ise yalnızca dünyayı düşünerek yaşayan insanların ahirette bir nasibinin olmadığı anlatılmaktadır.

Pexels Photo 7957066

Her nasip vaktine esirdir ne demek?

"Her dua nasibine, her nasip vaktine esirdir." sözü halk arasında sıkça kullanılmaktadır. Bu sözde anlatılmak istenen, kul tarafından istenen şeyin ancak Allah'ın izniyle gerçekleşeceğidir.

Ayşenur Yazıcı kimdir? Oğlu kim? Ayşenur Yazıcı kimdir? Oğlu kim?

İslam inancına göre kişinin istediği şey şayet onun nasibiyse, kişinin sabırla beklemesi gerekmektedir. Zira nasipte olan şeylerin zamanı geldiğinde Allah tarafından mutlaka verileceğine inanılır.

Her nasip vaktine esirdir sözünün ayeti nedir?

Nisa Suresinin 32'nci ayetinde denir ki: 

"Allah'ın sizi, birbirinizden üstün kıldığı şeyleri (başkasında olup da sizde olmayanı) hasretle arzu etmeyin. Erkeklerin de kazandıklarından nasipleri var, kadınların da kazandıklarından nasipleri var. Allah'tan lütfunu isteyin; şüphesiz Allah her şeyi bilmektedir."

Kaynak: Haber Merkezi