Hayatımızın her noktasında karşımıza çıkan kazaların sonucunda meydana gelebilecek hasar ve sorunların en aza indirgeyebilmek için ilk yardımın önemli bir etken olduğu bilinci ile Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere bilinçlenme ve yetkinlik kazanma amaçlı ilkyardım kursları düzenliyor.

Gün geçtikçe artan katılımcı sayısıyla dikkat çeken bu kurslar, hayat kurtaran bilgilerin yaygınlaşmasına önemli bir katkı sağlıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleştirilen kurslar, uzman eğitmenler tarafından gerçekleştiriliyor.

ÇAKÜ, Yeni Programlarla Akademik Yelpazesini Genişletiyor ÇAKÜ, Yeni Programlarla Akademik Yelpazesini Genişletiyor

Asd32W3

Katılımcılara, acil durumlarda doğru müdahaleyi yapabilmeleri için gerekli bilgi ve beceriler kazandırılması amaçlanan eğitimler teorik bilgiler, pratik uygulamalarla desteklenerek katılımcıların öğrenme süreci pekiştiriliyor. Kurslara katılanlar, sertifika almaya hak kazanarak ilkyardım konusunda yetkinliklerini resmileştirebiliyorlar. Bu sayede, acil durumlarda daha donanımlı bir şekilde hareket edebilme ve hayat kurtarma potansiyeline sahip oluyorlar.

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi koordinesinde düzenlenen  kurslar, ilkyardım bilincinin yaygınlaşmasına ve toplumun acil durumlara daha hazırlıklı olmasına katkı sağlıyor.

Kaynak: İl Milli Eğitim Müdürlüğü