Dağ Kekiği ve Ada Çayı Esansıyla Erciyes Parfümü! Sektörde Yeni Bir Soluk Dağ Kekiği ve Ada Çayı Esansıyla Erciyes Parfümü! Sektörde Yeni Bir Soluk

Endüstri Mühendisi Gökhan Taşcı, cep telefonlarının hatalı kullanımından dolayı batarya ömrünün kısaldığını ve cihazların daha kısa sürede kullanılamaz hale geldiğini belirtti. Özellikle cep telefonlarının şarj edilme şeklinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Taşcı, batarya ömrünü uzatmak için cihazların yüzde 20 ila 80 şarj seviyelerinde tutulması gerektiğini söyledi.

Giderek artan cep telefonu fiyatları, yanlış kullanımlarla birleştiğinde, cihaz ömrünün kısalmasına yol açabiliyor. Taşcı, cep telefonlarının hem darbelere hem de virüslü yazılımlara karşı korunması gerektiğinin altını çizdi. Doğru kullanımın, telefonların performansını ve ömrünü olumlu yönde etkilediğini ifade etti. Ayrıca, telefonların toza maruz kalmamasının da önemli olduğunu belirtti.

"Doğru şarj, uzun ömür"

Cep telefonlarının yanlış şarj edilmesinin pil ömrünü kısalttığını belirten Taşcı, şarj sırasında orijinal aksesuarların kullanılmasının önemine dikkat çekti. Yan sanayi ürünlerin pil ömrünü ciddi şekilde etkileyebileceğini ifade eden Taşcı, şunları söyledi: "Cep telefonlarının pil ömrünü korumak için yüzde 20'nin altına düşmeden ve yüzde 80'in üstüne çıkmadan şarj edilmesini öneriyorum. Ayrıca telefonları suya ve toza karşı korumak büyük masrafların önüne geçer. Bu küçük hatalar cihazlara kalıcı zararlar verebilir."

Hijyenik bir kullanımın da cihaz ömrünü uzatacağını belirten Gökhan Taşcı, telefonların kılıfsız kullanılmaması gerektiğini ve ekran koruyucuların mutlaka takılmasını önerdi. Kılıf ve koruyucu kullanılmayan telefonların daha kolay deforme olacağını ve ekranın çizileceğini ifade eden Taşcı, "Daha uzun süre kullanım için cihazları temiz ve hijyenik tutmak oldukça önemlidir" dedi.

Uzmanlar, Cep Telefonu Bataryalarının Ömrünü Uzatmanın Basit3

Uzmanlar, Cep Telefonu Bataryalarının Ömrünü Uzatmanın Basit2

Uzmanlar, Cep Telefonu Bataryalarının Ömrünü Uzatmanın Basit

Kaynak: İhlas Haber Ajansı