Kayseri’de bir kozmetik şirketi, Erciyes Dağı'ndan ilham alarak ürettiği parfümle dikkat çekiyor. 23 yaşındaki genç girişimci Abdullah Karataş tarafından kurulan "Auran" markası, sektöre yenilikçi bir yaklaşım getirerek, Erciyes Dağı'nın etrafında yetişen bitkilerin esanslarını kullanarak "Erciyes" adını verdikleri parfümü piyasaya sürdü. Parfümün şişesinde Erciyes Dağı'nın kabartması bulunurken, dağ kekiği, ada çayı ve lavanta özleriyle hazırlanan ferahlatıcı koku, büyük ilgi görüyor.

Karataş, bu özel kokuyu üretirken Erciyes Dağı'nın ferahlığını ve doğallığını yansıtmayı hedeflediklerini belirterek, "Bu kokuyu üretirken, Erciyes Dağı’nın ferahlığını kullanıcılarımıza yansıtmak istedik. Dağın etrafında yetişen bitkilerin esanslarını bu kokuya dahil ettik. Dağ kekiği, ada çayı ve Kayseri’de yetişen lavantalarımızı parfümlerimizin içine ekledik. Sonuçta, hem ferahlatıcı hem de Erciyes'in doğasını harmanlayan benzersiz bir koku ortaya çıkardık ve çok sevildi" dedi.

Dağ Kekiği Ve Ada Çayı Esansıyla Erciyes Parfümü! Sektörde Yeni Bir Soluk1

Auran markası, 2022 yılında başladığı yolculuğunda sürekli olarak yeni ürünler geliştirmeye odaklanmış durumda. Karataş, “Yeni Ar-Ge çalışmaları yaparak Türkiye’de olmayan ürünleri üretmeye ve pazarlamaya çalışıyoruz. Bu süreçte uyku yastık spreyleri, çubuklu oda kokuları, odaklanmayı artıran oda spreyleri gibi ürünler ürettik. Ayrıca, migren yağı gibi çok çeşitli kozmetik ürünleri de piyasaya sürdük. Erciyes’in kokusunu bulmak için 45 deneme yaptık ve sonunda başarılı olduk. Ürünlerimize yoğun bir ilgi var” diye konuştu.

Pandemi sonrası insanların kokuya daha fazla odaklandığını belirten Karataş, alışılmışın dışında ürünler üretmeye gayret ettiklerini söyledi. “Bir kişinin hayatındaki tüm kötü koku deneyimlerini iyileştirmeye odaklanıyoruz. Bu noktada parfümün yanı sıra araç kokuları, ortam kokuları gibi çeşitli ürünler ürettik. Sosyal medya ve dijital pazarlamayı etkin bir şekilde kullanıyoruz ve alt markalarımıza da yoğun ilgi var” ifadelerini kullandı.

Dağ Kekiği Ve Ada Çayı Esansıyla Erciyes Parfümü! Sektörde Yeni Bir Soluk

Konya Bilim Merkezi'nin 5. Astronomi Festivali, gökyüzü meraklılarını bir araya getirdi Konya Bilim Merkezi'nin 5. Astronomi Festivali, gökyüzü meraklılarını bir araya getirdi

Şirketin Satış Müdürü Burak Erdem Özkan ise, Auran'ın e-ticaret alanında büyük bir büyüme kaydettiğini belirtti. “Son yıllarda sektördeki daralan piyasaya rağmen çok güzel bir büyüme kaydettik. Tüm iş arkadaşlarımıza, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza teşekkür ediyoruz. Şu anda aylık 70 bin kargo çıkışı sağlıyoruz. Hedefimiz 2024'ün son çeyreğinde bu rakamı 120 bin bandına çıkarmak” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı