Cep telefonlarının uzun süre kullanımı, zararlı Spesifik Absorpsiyon Oranı (SAR) değerlerine maruz kalınmasına yol açarak çeşitli sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Endüstri Mühendisi Gökhan Taşcı, bu konuda önemli uyarılarda bulunarak, gece uyurken telefonların yatağa getirilmemesi gerektiğini belirtti.

SAR değerinden korunmak ve sağlık risklerini azaltmak için dikkatli seçimler yapmanın önemini vurgulayan Taşcı, orijinal telefonların genellikle daha yüksek fiyatlı olması nedeniyle bazı kullanıcıların SAR değeri yüksek olan uygun fiyatlı replika telefonları tercih ettiğini söyledi. Replika telefonların kullanımıyla kanser gibi ciddi hastalıkların artabileceğine dikkat çeken Taşcı, bu telefonlardan uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Çankırı’daki robot garson görenleri şaşırttı! Çankırı’daki robot garson görenleri şaşırttı!

Taşcı, "Kaliteli orijinal telefonların pahalı olması sonucu insanlar replika telefonlara yöneliyor. Bu telefonların SAR değerleri çok yüksektir. SAR değeri, oluşturduğu radyasyon oranıdır. Bu telefonlar kullanıldığında halsizlik, baş ağrısı gibi çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkmaktadır. Özellikle SAR değeri yüksek olan cihazlar, orijinal telefonların replika modelleridir ve bu telefonları kimseye önermiyoruz. Alacağınız telefonlardaki SAR değerlerini internet üzerinden araştırıp öyle karar verebilirsiniz. Bu tür telefonlar kansere bile yol açabilir. SAR değerinden korunmak için telefonumuzu aktif bir şekilde yanımızda kullanmamalıyız. Gece uyurken telefonu kesinlikle yanımızda tutmamalıyız. Bu tür telefonlar alındığında birçok sağlık problemi arka arkaya gelecektir. Ucuz diye bu ürünleri tercih etmeyin, sağlığınız bu kadar ucuz olmamalı" dedi.

Gökhan Taşcı, kullanıcıların cep telefonu alırken SAR değerlerine dikkat etmeleri gerektiğini ve internet üzerinden bu değerleri araştırarak bilinçli seçimler yapmalarının sağlık açısından önemli olduğunu belirtti.

HABER: Burak Kaya

Endüstri Mühendisinden Şok Eden Uyarılar Telefonunuz Sizi Hasta Ediyor Olabilir!

Endüstri Mühendisinden Şok Eden Uyarılar Telefonunuz Sizi Hasta Ediyor Olabilir!1

Kaynak: Burak Kaya