Ankara, Avrupa Komisyonu tarafından düzenlenen Bölgesel İnovasyon Vadileri (RIVs) girişimi kapsamında seçilen 151 bölgeden biri oldu. Ankara Kalkınma Ajansı'nın başvurusu sonucunda bu prestijli etiketi kazanan başkent, araştırma ve inovasyon alanında önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Ajansın açıklamasına göre, Ankara'nın seçilmesiyle ilgili olarak, başkent şu taahhütleri verdi: Araştırma ve inovasyon ekosistemlerini güçlendirmek, AB'nin önceliklerine uygun araştırma ve inovasyon politikalarını koordine etmek, gelişmiş ve az gelişmiş bölgeler arasında işbirliği sağlamak için akıllı uzmanlıkları (S3) bir araya getirmek.

Yunusemre Belediyesi Çocuklar için Robotik Kodlama Programı Sunuyor Yunusemre Belediyesi Çocuklar için Robotik Kodlama Programı Sunuyor

Bölgesel İnovasyon Vadileri girişimi, Avrupa genelinde inovasyon potansiyelini artırmayı hedefliyor. Daha az gelişmiş bölgeleri destekleyerek inovasyon uçurumunu kapatmak, sosyal zorlukları çözmek ve en son teknolojileri kullanarak sürdürülebilirlik ve dijital dönüşümü teşvik etmek amacıyla tasarlanmıştır.

Ankara'nın bu etiketi almasıyla, derin teknolojiler, yeşil dönüşüm ve ikiz dönüşüm gibi alanlarda yeni Avrupa fonlarından ve uluslararası işbirliği fırsatlarından yararlanması bekleniyor. Bu sayede başkent, rekabetçi bir inovasyon ekosistemi geliştirerek daha fazla yatırım çekmeyi ve bölgesel kalkınmada öncü rol oynamayı hedefliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı