Akyurt Çankırılılar Derneği'ne Ziyaret: Özdemir, Teşekkür Mesajı Yayımladı Akyurt Çankırılılar Derneği'ne Ziyaret: Özdemir, Teşekkür Mesajı Yayımladı

Japonya'dan getirdikleri robot garson sayesinde personel arayışı sorununu ortadan kaldıran işletme, robotun hafızasına masa konumlarını kaydederek hızlı ve rahat bir şekilde servis sağlıyor. Robot garson, hem işletme çalışanlarının hem de müşterilerin ilgisini üzerine çekiyor.
İşletme sahibi Ali Göregen, "Personel sıkıntısını çok yaşadığımız için robot garson fikri ortaya çıktı. Japonya'dan getirdiğimiz bu robot, küçük bir il olan Çankırı'da büyük ilgi görüyor ve işletmemizin vazgeçilmezi haline geldi. Kodlaması sayesinde masaları kolayca tanıyor ve istenilen masa numarasına hızla servis yapabiliyoruz. Müşterilerden aldığımız geri dönüşler oldukça olumlu; herkes robotu çok beğeniyor ve sosyal medyada paylaşıyor" şeklinde konuştu.
Restorana gelen müşterilerden Ahmet Karataş, "Bu yenilikçi robotu görmek için buraya geldik. Geldiğimizde şaşkınlığımızı gizleyemedik, gerçekten harika bir teknoloji. Küçük bir şehirde böyle bir yenilik olması çok etkileyici" dedi.
Kerem Buyruk ise, "İlk kez bir robot garsonla karşılaşıyorum. Çalışanlara büyük kolaylık sağlıyor, servisleri rahatlıkla yapıyorlar" yorumunu yaptı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı