Hamza Aydoğdu, şu anda Erzincan Valisi olarak görev yapmaktadır. Daha önce Aksaray Valisi olarak da görev almıştır. Eğitim alanında uzmanlaşmış bir akademisyen olan Aydoğdu, Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmenlikten başlayarak çeşitli yönetim pozisyonlarında da bulunmuştur. Ayrıca, sosyal bilimler alanında çalışmalar yapmaya devam etmektedir.

Hamza Aydoğdu kimdir?

Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, 1975 yılında Bitlis’in Ahlat ilçesinde doğmuş ve ilk ve orta öğrenimini Bitlis’te tamamladıktan sonra yüksek öğrenim hayatına Kayseri Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde devam etmiştir. Yüksek lisansını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde “Oğuz Atay ve Yusuf Atılgan’ın Eserlerinde Yabancılaşma” konulu çalışmasıyla tamamlamıştır. Aydoğdu, doktorasını Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Eserlerinde Eğitim Değerleri” üzerine yaparak Yeni Türk Edebiyatı alanında doçent unvanını almıştır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen olarak kariyerine başlayan Aydoğdu, zamanla bakanlık müşaviri, daire başkanı, genel müdür yardımcısı ve genel müdür gibi önemli görevlerde bulunmuştur. 9 Haziran 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı atama kararı ile Aksaray Valisi olarak atanmış ve 19 Haziran 2020 ile 15 Ağustos 2023 tarihleri arasında bu görevini sürdürmüştür.

Murat Özavşar kimdir? Uras Holding kimin? Murat Özavşar kimdir? Uras Holding kimin?

10 Ağustos 2023 tarihinde Erzincan Valisi olarak atanan Aydoğdu, evli ve iki çocuk babasıdır. Sosyal bilimler alanındaki uzmanlığıyla dikkat çeken Aydoğdu, ayrıca Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde düzenlenen “Türkiye Yüzyılında 1. Uluslararası Türk Diasporası Sempozyumu”nda aktif rol oynamış ve “İslamofobi-Türkofobi Mücadele Bildirgesi”nin imzalanmasına katılmıştır.

Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, eğitimden valiliğe uzanan başarılı kariyeriyle Türk eğitim sistemine ve kamu yönetimine önemli katkılarda bulunan bir isimdir.

Hamza Aydoğdu Kimdir

Hamza Aydoğdu nerede görev yapıyor?

Hamza Aydoğdu, şu anda Erzincan Valisi olarak görev yapmaktadır.

Hamza Aydoğdu kaç yaşında?

Hamza Aydoğdu, 1975 doğumlu olduğu için şu anda 49 yaşındadır.

Hamza Aydoğdu evli mi?

Hamza Aydoğdu evlidir ve iki çocuk babasıdır.

Hamza Aydoğdu'nun kariyeri

Hamza Aydoğdu, 1975 yılında Bitlis'in Ahlat ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bitlis'te tamamladıktan sonra, yüksek öğrenimini Kayseri Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde yaptı. Yüksek lisansını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde "Oğuz Atay ve Yusuf Atılgan’ın Eserlerinde Yabancılaşma" konulu çalışmasıyla, doktorasını ise Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Eserlerinde Eğitim Değerleri" üzerine tamamladı. Yeni Türk Edebiyatı alanında doçent unvanına sahip olan Aydoğdu, bu alanda birçok akademik makale ve kitabın yazarıdır.

Kariyerine Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen olarak başlayan Aydoğdu, zamanla çeşitli yönetim kademelerinde görev alarak bakanlık müşaviri, daire başkanı, genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur. 9 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararıyla Aksaray Valisi olarak atanmış ve 19 Haziran 2020 - 15 Ağustos 2023 tarihleri arasında bu görevi yürütmüştür. Daha sonra, 10 Ağustos 2023 tarihinde Erzincan Valisi olarak atanmıştır. Ayrıca, sosyal bilimler alanında aktif olarak yer almakta ve çeşitli uluslararası sempozyumlarda katılımları bulunmaktadır.

Doç. Dr. Hamza Aydoğdu, eğitimden valiliğe uzanan başarılı kariyeriyle Türk eğitim sistemine ve kamu yönetimine önemli katkılarda bulunan bir isimdir.

Kaynak: Haber Merkezi