Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Halı ve Kilim Müzesi ek binasında yapılan çalışmaları inceledi. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında, zanaatkarlar ve kadın kooperatiflerinin ürünlerinin tanıtımı ve satışının yapılacağı "Anadolu'dakiler Çarşısı" projesi hayata geçirilecek. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) ve Gülbirlik de projeye destek verecek.

Başkan Başdeğirmen, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Gülbirlik Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Koçak ve ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Fatih Topaloğlu ile birlikte projeyi değerlendirerek görüş alışverişinde bulundu. Halı dokumacılığı kursuna katılan kursiyerlerle sohbet ettikten sonra müzenin ek binasında incelemelerde bulunan Başdeğirmen, Isparta halıcılığının geleceğini burada yaşatacaklarını vurguladı. Başdeğirmen, projenin Isparta Belediyesi, BAKA, Gülbirlik ve ITSO işbirliğiyle hayata geçirileceğini belirtti.

Cam Cadısı Çankırı'da! Cam Sanatçısı Uzun Yol Caddesi'nde İlgi Odağı Oldu Cam Cadısı Çankırı'da! Cam Sanatçısı Uzun Yol Caddesi'nde İlgi Odağı Oldu

Ayrıca, projenin gülün bahçeden raflara ulaşan yolculuğunu da ziyaretçilere anlatacağını dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı