Muş'ta Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlikte, el işi ürünlerinin yanı sıra yemek ve geleneksel sanatlar alanında eğitim alan kadınlar, bir yıl boyunca ürettikleri eserleri sergiledi. Proje gençlere yönelik olarak düzenlenmiş olup, katılımcıların el becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine imkan sağladı. Sergide, kursiyerlerin ürettikleri el emeği göz nuru eserler büyük ilgi gördü.

Tügva’nın Yılsonu Sergisi Beğeni Topladı

TÜGVA İl Temsilcisi Hasan Basri Meriç, açılan kursların Anadolu kültürü ve geleneklerini yaşatmayı hedeflediğini vurgulayarak, "Projemiz, yurt genelinde olduğu gibi Muş'ta da etkin bir şekilde sürdürülmektedir. Kurslarımız, kadınların gelenek ve kültürle iç içe vakit geçirmelerini sağlamanın yanı sıra bilgi birikimlerini artırmalarına da katkıda bulunuyor. Ayrıca kursiyerlerimiz eğitimlerin sonunda sertifika almaya hak kazanıyorlar" şeklinde konuştu.

Usta Öğretici Zeynep Erten ise, yılbaşından itibaren el emeği göz nuruyla ürettikleri dikiş, nakış ve yöresel yemekler gibi ürünleri sergilediklerini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Cam Cadısı Çankırı'da! Cam Sanatçısı Uzun Yol Caddesi'nde İlgi Odağı Oldu Cam Cadısı Çankırı'da! Cam Sanatçısı Uzun Yol Caddesi'nde İlgi Odağı Oldu

Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen sergiye Muş Valisi Avni Çakır ve eşi Bahar Çakır, AK Parti İl Başkanı Melik Emre, Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, kurum amirleri ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı