Bodrum Belediyesi tarafından on yıldır düzenlenen Deniz Dibi Temizliği etkinliği, denizlerin ve kıyıların temizliğine katkıda bulunmayı hedefleyerek gerçekleştirildi. Bu yılki etkinlik, 12 Haziran 2024 tarihinde Turgutreis’te gerçekleşti.

Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda gönüllü dalış ekibiyle yapılan Deniz Dibi Temizliği'ne Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci'yi temsilen Başkan Yardımcısı Yaşar Çelikkan, Temizlik İşleri Müdürü Serkan Kanik, Karabağ Muhtarı Hakkı Aydoğan, Bahçelievler Muhtarı Fatma Akalan ve TURÇEV Bodrum yetkilileri katılım sağladı.

Etkinlik kapsamında, Bodrum Belediyesi personelinden oluşan gönüllü dalış ekibi tarafından denizden atıklar çıkarıldı. Turgutreis Balıkçı Barınağı önünde toplanan 180 kilogram atık, geri dönüşüme katkı sağlamak amacıyla Konacık Mahallesindeki 1. Sınıf Atık Merkezine götürüldü.

Türk Kızılay Kadın Çankırı Şubesi'nden Yeşilay’a Ziyaret Türk Kızılay Kadın Çankırı Şubesi'nden Yeşilay’a Ziyaret

Deniz Dibi Temizliği etkinliği, Kumbahçe’de başlatılarak sırasıyla Yalıkavak, Bitez, Ortakent, Akyarlar ve Turgutreis gibi Bodrum'un çeşitli koylarında gerçekleştirildi. Etkinlik, ağustos ayına kadar on üç ayrı koyda düzenlenerek devam edecek.

Deniz Dibi Temizliği etkinliği, 26 Haziran Çarşamba günü Gümüşlük sahilinde devam edecek. Bu tür çevre dostu etkinlikler, deniz ekosistemlerinin korunması ve temiz tutulması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı