Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt ilçesindeki sportif hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla önemli bir adım olan Yakınca Spor Adası'nı ziyaret ederek değerlendirmelerde bulundu. Başkan Geçit, bu modern tesislerin gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerine destek olacak alt yapıya sahip olduğunu belirtti.

Yakınca Spor Adası, içerisinde Yakınca Yaşam ve Spor Merkezi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Kapalı Spor Salonu, Halı Saha, Voleybol ve Basketbol Sahaları gibi birçok spor alanını barındıran 110 dönümlük bir alanda hizmet veriyor. Başkan Geçit, bu tesislerin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Gençlik Merkezi ile birlikte Malatya'ya önemli bir katma değer sağladığını vurguladı.

Başkan Geçit, "Vatandaşların sağlıklı ve verimli bir yaşam sürmeleri için sportif yatırımlara öncelik tanıyoruz. Gençlerin fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sunacak bu tür yatırımlara büyük önem veriyor ve gereken desteği sağlıyoruz" dedi. Ayrıca, Yakınca Spor Adası'nda düzenlenecek sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle bölgenin çekiciliğini artırmayı ve gençlerin sportif faaliyetlere daha iyi koşullarda katılımını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Lezzetiyle Tanınan Kanlıca Mantarı Karabük'te Kaç TL'ye Satılıyor? Lezzetiyle Tanınan Kanlıca Mantarı Karabük'te Kaç TL'ye Satılıyor?

Başkan Geçit, gelecekteki yatırım planlarında bu tür spor tesislerini daha da geliştirerek ve gençlerin spor yapabileceği modern imkanlar sunarak Yeşilyurt'un spor potansiyelini ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı sporcular yetiştirme yolunda güçlendirmeyi amaçladıklarını da dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı