Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde İsrail'in sivillere yönelik gerçekleştirdiği 3 saldırıda 47 kişinin hayatını kaybettiği, 52 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Saldırıların başlangıcından bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının 37 bin 765, yaralananların ise 86 bin 429 olduğu ifade edildi.
 

Aw093399 01

Çankırı’da 3250 Ton Asfalt Serildi: Cadde ve Sokaklar Yenilendi Çankırı’da 3250 Ton Asfalt Serildi: Cadde ve Sokaklar Yenilendi

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'ndeki durumla ilgili olarak bir kez daha ateşkes çağrısında bulundu. UNRWA tarafından yapılan açıklamada, Gazze'de insanların atık ve kanalizasyon yığınları arasında yaşadığı, kalabalık barınaklarda yiyecek, su ve yakıt eksikliği yaşandığı, tıbbi malzemelere kısıtlı erişim olduğu ve yaz sıcaklarının sağlık koşullarını daha da kötüleştirdiği belirtildi. Açıklamada, hayat kurtarmak için sürekli insani yardım erişimine ve derhal ateşkese ihtiyaç duyulduğu vurgulandı.

Aw064988 02

Kaynak: İhlas Haber Ajansı