Gaga Bulut olarak bilinen sosyal medya fenomeni 11 Temmuz 2024 tarihinde gözaltına alınmasıyla sosyal medya kullanıcılarının gündemine düştü. "Gaga Bulut kimdir?", "Gaga Bulut nereli?", "Gaga Bulut neden gözaltına alındı?" gibi soruların cevaplarını sizler için araştırdık.

Gaga Bulut kimdir?

Gaga Bulut olarak da bilinen Bulut Aktuğ, 26 yaşında bir internet fenomenidir. Van'da doğan Gaga Bulut, daha önce sosyal medya hesabından ailesinden ayrılıp İzmir'e taşınarak sansasyon yarattığını paylaşmıştı. 

2018 yılında iki erkek çocuğuna 100'er lira verip öpüştürdüğü videoyu yayınladığı için İzmir'de hakkında dava açılmış ve bu davada 17 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Dava sonunda genç fenomen serbest bırakılmıştı. Polis, 2022 yılında sosyal medyada müstehcen videolar paylaştığı iddiasıyla Bulut Aktuğ'u bir kez daha tutukladı ve aramalarda yüklü miktarda para ve altına el konuldu. Son olarak Gaga Bulut ayrı bir olaydan dolayı bir kez daha tutuklandı.

Gaga Bulut

Hayri Kozanoğlu kimdir? Aslen nereli? Hayri Kozanoğlu kimdir? Aslen nereli?

Gaga Bulut nereli?

Sosyal medya fenomeni Gaga Bulut mahlaslı Bulut Aktuğ, aslen Vanlıdır.

Gaga Bulut neden gözaltına alındı?

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde operasyon düzenleyerek, Gaga Bulut lakaplı Bulut Altuğ'u "Yasadışı bahis ve benzeri oyunlara teşvik etmek" suçlamasıyla gözaltına aldı. Altuğ'un kolluk kuvvetleri uygulamaları devam ediyor. Altuğ hakkında daha önce "Cumhurbaşkanına hakaret", "Devlet kurumlarına hakaret", "Şantaj", "Müstehcenlik", "Çocuğun cinsel istismarı" ve "Özel hayatın gizliliğini ihlal" gibi suçlamalardan soruşturma ve yargılama süreçleri yürütülmüştü.

Kaynak: Haber Merkezi