ÖZEL HABER/Yeşil Ilgaz Spor’un genç yeteneklerinden Bünyamin Kurtboğan, futbol serüvenine dair etkileyici hikayesini cankirihaber.net Yazı İşleri Müdürü Burak Kaya’ya anlattı. Cankirihaber.net’e özel açıklamalarda bulundu. Siverek’te okul maçlarında keşfedildikten sonra 2020 yılında Siverek Belediyespor altyapısında futbol kariyerine adım atan Kurtboğa, bu süreçte büyük bir azim ve kararlılıkla ilerledi. İstanbul’a tek başına, futbol için yeni bir başlangıç yapmak üzere adım atan genç oyuncu, Yeşil Ilgaz Spor’a transfer olduktan sonra A takımla birlikte önemli deneyimler kazandı. Bünyamin Kurtboğan, altyapıdan A takıma geçiş sürecinde karşılaştığı zorlukları ve elde ettiği başarıları detaylandırırken, futbolun yanı sıra kişisel hedefleri ve idollerinden de bahsediyor. Genç futbolcu, antrenman disiplininden, profesyonel kariyerindeki ilk maç heyecanına kadar birçok konuya ışık tutuyor. Kurtboğa'nın öyküsü, genç futbolcular için ilham verici bir yol haritası sunarken, Yeşil Ilgaz Spor’daki deneyimlerinin ona kattığı değerleri de gözler önüne seriyor.

1 - Futbola başlama hikayen nedir? Seni bu spora yönlendiren en büyük etken neydi?

Yeşil Ilgaz Spor Futbolcusu Bünyamin Kurtboğan, “Futbolu her yerde oynardım, yani Siverek’te okullar arasında beni Siverek Belediyespor altyapısına seçmişlerdi. 2020’de, geç de olsa futbola orada başladım. İki sene Siverek Belediyespor'da oynadıktan sonra futbol için İstanbul’a geldim, tek başıma. İş, okul ve antrenmanlarla uğraşıyordum. Allah’tan Alaaddin Hoca sağ olsun, beni buraya getirdi. İyi ki gelmişim, burada mutluyum. Şu an Yeşil Ilgaz ailesinde olduğum için çok mutluyum.” Dedi.

 Hazırlık Maçında Şov Yaptılar! Yeşil Ilgaz Spor, Nişantaşıspor’u Dağıttı4 (3)


2 - Yeşil Ilgaz Spor altyapısında yetişmenin kariyerine nasıl bir katkısı oldu?

Yeşil Ilgaz Spor’un genç yıldızı Bünyamin Kurtboğan, “Yeşil Ilgaz köklü bir kulüp ve altyapıya çok önem veriyor. Altyapısında yetiştiğim kulübün A takımında oynamak beni çok mutlu ediyor.” Diye konuştu.

 

3 - Altyapıdan A takıma yükselme sürecinde karşılaştığın zorluklar nelerdi?

Genç Futbolcu Bünyamin Kurtboğan, “Fiziksel güç gerekiyor ve ben de bu konuda her gün üstüne koyarak gelişmeye çalışıyorum. En iyi şekilde olmak için elimden gelen her şeyi yapıyorum.” Şeklinde konuştu.

 

4 - Profesyonel takımda ilk maça çıktığın anı anlatır mısın? Neler hissettin?

Futbol Tutkusu Yeniden Alevleniyor: Çankırı FK'nın Hazırlık Maçı Günü Geldi! Futbol Tutkusu Yeniden Alevleniyor: Çankırı FK'nın Hazırlık Maçı Günü Geldi!

Yeşil Ilgaz Spor Futbolcusu Bünyamin Kurtboğan, “Heyecanlıydım. Takımdaki abilerim ve hocalarım bana güvendi, maçta yüzde yüzümü vermek için elimden gelen her şeyi yapmaya çalıştım. Güzel bir deneyimdi.”  Dedi.

 

5 - Genç bir futbolcu olarak idollerinden bahsedebilir misin? Hangi futbolcuları örnek alıyorsun?

Genç Futbolcu Bünyamin Kurtboğan, “Gabriel Jesus, Benzema, Ronaldo ve Immobile gibi oyuncuları takip ederim. Videolarını açıp izlerim, diyebilirim ki onlar benim idollerim.” Dedi.
 

 Futbol Kariyerinde İlk Adım Yeşil Ilgaz Spor'un Parlayan Yıldızı Bünyamin Kurtboğa'nın Hikayesi23

6 - Antrenman programın nasıl? Kendini fiziksel ve mental olarak nasıl hazırlıyorsun?

Yeşil Ilgaz Spor’un genç yıldızı Bünyamin Kurtboğan, “Mert Hoca sağ olsun, bana özel bir program hazırladı. Sabah erken kalkıp fitness yapıyorum, ardından dinleniyorum. Akşamları da takım antrenmanlarına katılıyorum. Eve döndüğümde ise maç izleyip nerede neyi daha iyi yapabilirim diye analiz yapıyorum.” Diye konuştu.

 

7 - Yeşil Ilgaz Spor'da oynarken aldığın en önemli futbol dersi ne oldu?  

Yeşil Ilgaz Spor Futbolcusu Bünyamin Kurtboğan, “Ciddiyet. Antrenmanlara ve maçlara zamanında gitmenin ne kadar önemli olduğunu öğrendim.” Şeklinde konuştu.

 

8 - Gelecek hedeflerin neler? Hem bireysel olarak hem de Yeşil Ilgaz Spor ile neler başarmak istiyorsun?

Yeşil Ilgaz Spor’un genç yıldızı Bünyamin Kurtboğan, “Bu sene takım olarak klasman ligine yükselmek, oradan da BAL’a çıkmak en büyük hedefimiz. Kendim için ise, profesyonel futbolcu olup Süper Lig'de şampiyonluk yaşamak diyebilirim.” Dedi.

 

9 - Genç futbolculara, özellikle altyapıdan gelenlere ne gibi tavsiyelerde bulunursun?

Yeşil Ilgaz Spor Futbolcusu Bünyamin Kurtboğan, “Ciddiyetle çalışıp kendinize güvenmeniz gerekiyor. Sabır da çok önemli, bunu unutmamalılar.” Diye konuştu.

 

10 - Futbol dışında ilgi duyduğun başka sporlar ya da hobiler var mı?

Genç Futbolcu Bünyamin Kurtboğan, “Bazen basketbol oynarım ve PlayStation oynamayı severim. Ama her zaman en büyük ilgim futbola olmuştur, diğer spor dallarına pek ilgim yok diyebilirim.” Dedi.

 

HABER: Burak Kaya



Futbol Kariyerinde İlk Adım Yeşil Ilgaz Spor'un Parlayan Yıldızı Bünyamin Kurtboğa'nın Hikayesi2

Kaynak: Burak Kaya