İran'ın Urmiye kentinde düzenlenen Satellite Turnuvası'nda büyük bir başarıya imza atan Furkan Yaman, erkekler kılıç kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu. Finalde İranlı rakibi Nima Zahedi’yi 15-14 mağlup eden Yaman, turnuvanın birincisi olarak kürsünün zirvesine yerleşti.

Turnuva boyunca üstün bir performans sergileyen Furkan Yaman, tüm pul karşılaşmalarını galibiyetle tamamladı ve tablo-32'yi maç yapmadan geçti. Tablo-16'da İranlı Mohammad Mahdi Shaker’i 15-7, çeyrek finalde İranlı Nima Aghaei’yi 15-11 ve yarı finalde İranlı Amirhossein Shaker’i 15-8 yenerek finale yükseldi. Finaldeki zorlu mücadelede Nima Zahedi’yi 15-14 mağlup ederek eskrimde 2024-2025 yurt dışı sezonunun ilk altın madalyasını kazandı.

Avrupa Ligi'nde kritik karşılaşma: Fenerbahçe, Manchester United'ı ağırlıyor Avrupa Ligi'nde kritik karşılaşma: Fenerbahçe, Manchester United'ı ağırlıyor

Turnuvada mücadele eden diğer sporcumuz Uras Macit ise, turnuvayı 12. sırada tamamladı. Furkan Yaman’ın elde ettiği bu başarı, Türk eskriminin uluslararası arenada elde ettiği önemli bir zafer olarak kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı