Gazeteci Fulya Öztürk, 5 Ocak 1989 tarihinde Adana Seyhan'da dünyaya geldi. Beş çocuklu bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Öztürk; lise eğitimini Adana Gündoğdu Koleji'nde, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı. Üniversiteye girdiği sene, 2006 yılında Doğan TV'nin "Staj On Air" programına katıldı. Televizyonculuk hayatına Star TV iç yapımlarda stajyer olarak başladı. 

Televizyonculuk hayatına profesyonel olarak başlaması ise 2008 yılında CNN Türk Programlar Departmanı'nda oldu. "Elif Ilgaz Aydınlar’la Yaşama Sevinci", "Cem Seymen’le İş Seyahati" gibi programların yapımcılığını üstlendi. 2010 yılında CNN Türk Haber Merkezi'nde çalışmaya başlayan Öztürk, üç yıl kurgu editörlüğü yaptı ve çok sayıda belgesel ve haberin kurgusunu hazırladı. 

Yıldıray Oğur kimdir? Nereli? Yıldıray Oğur kimdir? Nereli?

2013 yılında saha muhabirliğine başlayan Fulya Öztürk, 2015 yılında “Yılın Muhabiri” ve “En İyi Özel Haber” dallarında ödüllere layık görüldü. Öte yandan 2015 yılında çektiği "Sığınamayanlar" belgeseli de yoğun ilgi gördü.

Whatsapp Image 2024 06 12 At 11.14.29Öztürk, Afrika ve Arakan'dan yaptığı haberlerden dolayı 2018 yılında HEMPA Çocuk Hakları Derneği'nin düzenlediği Çocuk Hakları Zirvesi'nde En Duyarlı Muhabir Ödülü'ne layık görüldü. 12 Temmuz 2021 tarihinde FOX'a geçerek Kayıp insanların bulunması, faili bilinmeyen cinayetlerin aydınlatılması ilgili yayın yapan "Fulya ile Umudun Olsun" programını sundu. Sunduğu bu program ile "En İyi Gündüz Kuşağı" ve "En İyi Realite Programı" dallarında televizyon ödüllerine layık görüldü.

2022 yılında CNN Türk'e dönen Öztürk, burada saha muhabirliği yaptı. Ardından CNN TÜRK Haber Merkezi’nin "Özel Haberler Şefi" olarak görev aldı. Son olarak Öztürk, Rusya-Ukrayna savaşı sırasında Rusya'ya gitti ve Moskova izlenimlerini anlattı.

Fulya Öztürk nereli, eşi kim?

Başarılı Gazeteci Fulya Öztürk, aslen Adanalıdır ve bekardır.

Kaynak: Haber Merkezi