Hain terör örgütü FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen'in 20 Ekim’deki ölümünün ardından, ABD’nin Pensilvanya eyaletindeki çiftlik evinin çevresinde cenaze katılımı için gelen örgüt üyeleri yoğun bir kalabalık oluşturdu. Çiftliğin otoparkında ve ana binasının etrafında çok sayıda araç ve insan gözlemlendi. 

Gülen’in çiftlik arazisine gömülmesinin kesinleşmiş olmasına rağmen, mezar yerinin neresi olacağı henüz belirsizliğini koruyor. Geçtiğimiz günlerde mezar yeri kazımı için çiftliğe getirilen iş makinesi, hala aynı noktada beklemekte. Cenazeye katılan bazı örgüt üyeleri, kendilerine henüz net bir cenaze programı bilgisi verilmediğini ve bilgi almak için beklediklerini ifade ettiler.

Örgüt, cenazeye yoğun katılım sağlanması amacıyla başta ABD olmak üzere çeşitli ülkelerdeki üyelerine çağrıda bulundu. Katılamayacak üyelerin, bulundukları ülke ve şehirlerde gıyabi cenaze namazları organize etmeleri istendi.

Fatih Mahallesi Sakinlerinden Döndü Çubuk Vefat Etti Fatih Mahallesi Sakinlerinden Döndü Çubuk Vefat Etti

Öte yandan, örgüt üyeleri basın mensuplarının dronlarla görüntü almasını engellemeye çalıştı. Terörist başı Gülen’in cenazesi St. Luke's Hastanesi’nde tutulmaya devam ederken, hastane yakınında haber takibi yapan Türk basın mensupları, kimliği belirsiz kişiler tarafından rahatsız edildi ve görüntüleri çekilmeye çalışıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı