Galatasaray altyapısından yetişen ve Türk futbolunun önemli isimlerinden biri olan Ferhat Öztorun, 37 yaşında profesyonel futbolculuk kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Ferhat Öztorun, 19 yıllık futbol serüvenine son verirken, son olarak Pendikspor forması giymişti.

Yeşil Ilgaz Spor, Güngörenspor ile Hazırlık Maçında Karşılaşacak Yeşil Ilgaz Spor, Güngörenspor ile Hazırlık Maçında Karşılaşacak

Ferhat Öztorun, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, futbol kariyerinin sonlandığını belirterek, "Bugün sizlere resmi olarak 19 yıllık profesyonel futbolculuk kariyerimi sonlandırma kararımı duyurmak istiyorum. İlk adımlarımı attığım Galatasaray altyapısından, profesyonel futbolculuk kariyerime başladığım Galatasaray A Takımı ve ardından sırasıyla Manisaspor, Trabzonspor, Orduspor, Başakşehir FK, Konyaspor, Tuzlaspor ve son durağım Pendikspor takımlarının formasını terlettiğim yolculuğum boyunca yaşadığım tüm anıları, kazandığım dostlukları ve öğrendiğim dersleri büyük bir minnet ve gururla hatırlayacağım" ifadelerini kullandı.

Kariyerinde toplamda 358 maça çıkan Öztorun, Galatasaray ile bir Süper Lig şampiyonluğu, Trabzonspor ile bir Türkiye Kupası ve Süper Kupa, Konyaspor ile bir Süper Kupa, Pendikspor ve Manisaspor ile birer 1. Lig şampiyonluğu yaşadı. Futbolculuk kariyerini sonlandıran Ferhat Öztorun, tecrübelerini genç nesillere aktaracağı yeni bir döneme adım atacak.

Profosyonel futbolculuk hayatı boyunca kendisine destek olan antrenörlere, takım arkadaşlarına, kulüp çalışanlarına ve ailesine teşekkür eden Öztorun, futbola farklı alanlarda hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı