Fenerbahçe, milli maç arasının ardından Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında yarın saat 19.00’da Samsunspor’a konuk olacak. İki ekip, lig tarihindeki 63. karşılaşmalarına çıkarken, sarı-lacivertliler bu rekabette 35 galibiyetle önde bulunuyor.

Fenerbahçe, ligde şu ana kadar oynadığı 7 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 16 puan toplarken, 4. sırada yer alıyor. Son 4 maçında galibiyet elde eden Samsunspor ise 6 galibiyet ve 2 mağlubiyetle 18 puanla 2. sırada bulunuyor. Fenerbahçe, 29 Eylül'den bu yana ligdeki son maçını oynamıştı ve Samsun’da kazanarak zirve yarışında hata yapmamayı hedefliyor.

Fenerbahçe ve Samsunspor, Süper Lig tarihinde daha önce 62 kez karşı karşıya geldi. İlk randevu 4 Ocak 1970 tarihinde gerçekleşti ve Fenerbahçe bu maçı 2-0 kazanmıştı. İki takım arasında toplamda 13 beraberlik yaşanırken, Fenerbahçe’nin 104 golüne Samsunspor 58 golle karşılık verdi. Geçtiğimiz sezon, Kadıköy'deki maç 1-1 berabere sona ererken, Samsun'da Fenerbahçe 2-0 galip geldi.

Çankırılı Murat Kocakaya, Türkiye Atıcılık Federasyonu Başkanı Seçildi! Çankırılı Murat Kocakaya, Türkiye Atıcılık Federasyonu Başkanı Seçildi!

Fenerbahçe, 1993-1994 sezonunda Samsunspor'u 8-1 yenerek tarihindeki en farklı galibiyetlerinden birine imza atmıştı. Deplasmanda ise Fenerbahçe, son 23 maçında 19 galibiyet ve 4 beraberlik elde ederek yenilmezlik serisini sürdürüyor.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Fred ile Hollandalı defans oyuncusu Jayden Oosterwolde, bu maç öncesinde sarı kart sınırında yer alıyor. Bu oyuncular, Samsun karşısında kart görmeleri durumunda gelecek hafta Kadıköy'de oynanacak Bodrum FK maçında cezalı duruma düşecek.

Samsunspor ile Fenerbahçe arasındaki mücadelede hakem Muhammet Ali Metoğlu düdük çalacak. Metoğlu’nun yardımcılıklarını Furkan Ürün ve Serkan Olguncan yapacak, maçın 4. hakemi ise Burak Pakkan olacak. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı