ÖZEL HABER/Şabanözü Dernekler Federasyonu 4. Olağana Genel Kurulu 29.05.2024 günü (geçtiğimiz Çarşamba günü) 16 köy, mahalle toplam 114 delegenin 81 inin katılımı ile gerçekleştirdi. Milliyetçi Hareket Partisi Şabanözü Belediye Başkan Adayı Ahmet Gümüş’ün divan başkanı seçilmesinin ardından, mevcut Şabanözü Dernekler Federasyon Başkanı İsa Gümüş açılış konuşması yaptı.
Genel kurula katılan kurucu başkanlar, İş insanları çeşitli siyasi partileri belediye meclis üyeleri, kamu bürokratları konuşmaları ile devam etti.

8F4E4D25 93E8 4F17 Bd0C Dc7E15A2562D-1


Katılımın yoğun olduğu genel kurulda, başkanlık yarışına iki aday katıldı. Fikret Karaali ve Zafer Onay’ın katıldığı yönetim kurulu seçiminde 114 delegenin 81’inin katılımı ile düzenlenen Genele Kurul Yönetim seçiminde toplamda 81 kullanıldı. Fikret Karaali oyların 51’ini alırken Zafer Onay 29 oy aldı. 1 oy geçersiz sayıldığı seçimde 51 oy ile Bakırlı köyü eski dernek başkanı olan Fikret Karaali Şabanözü Dernekler Federasyonu Başkanı seçildi.

Cc535310 Db72 4E7F B5D8 323E4Acbed62

Orta-Şabanözü Yolu Üzerinde TIR Devrildi: Yağmur Kayması Nedeniyle Kaza Orta-Şabanözü Yolu Üzerinde TIR Devrildi: Yağmur Kayması Nedeniyle Kaza

Teşekkür konuşmasında yapan Şabanözü Dernekler Federasyonu Başkanı Fikret Karaali, Şabanözü ve Federasyonunun yükselen değer olduğunu delegelerin ve köy Dernek Başkanlarının güvenini boşa çıkarmayacağını ifade etti.

Başkan Karaali, “Şabanözü Federasyonumuza kalıcı bir yer temini, tüm üye ve üye olmayan köylerimizin derdiyle dertleneceğiz. Elden gelen desteği ve hizmetleri yapacağız. Şabanözümüzün çok iyi bir şansıda, bizim Türk kültürümüzün can damarlarında birisi 6 köyümüzün Alevi, Bektaşi oluşu, tüm canların birliğini önceden olduğu gibi birliğimiz lafta değil uygulamada güçlenerek devam edecek.” Dedi.

Başkan Karaali, “Şabanözü Federasyonumuz yine öncü, birlikte kardeşlik bağları ve dayanışmayı sosyal, ekonomik, siyasal yönlerden gereken neyse o yapılacak. Anadolu insanın iyi niyeti vatan, bayrak sevdası dindarlığını sabote ettirmeyeceğiz. Bizleri dolgu malzemesi, çantada keklik olarak kötü niyetlilere alet olmayacağız. Her platformda Federasyonumuzu en iyi şekilde temsil edeceğiz. Tüm vatanını bayrağını seven siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarına aynı mesafede olup ayrımcılık yapmayacağız. Kimsenin de arka bahçesi olmak gibi bir hevesimiz yok. Genel kurulumuz hayırlara vesile olmasını Allah’tan dilerim.” dedi.

Kaynak: Burak Kaya