Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin gündeme geldi. Bu yazıda Fatma Şahin ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Fatma Şahin kimdir?

Fatma Şahin, 20 Haziran 1966’da Gaziantep’te doğdu ve Türk siyasetinin önemli isimlerinden biri olarak tanındı. İlk, orta ve lise öğrenimini Gaziantep’te tamamladıktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Özel sektörde İşletme Mühendisi ve İşletme Müdürü olarak çalıştıktan sonra, siyasi kariyerine adım attı.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Gaziantep İl Kurucu Üyesi olan Fatma Şahin, 2002 genel seçimlerinde Gaziantep’ten Türkiye’nin ilk kadın milletvekili olarak seçildi. XXII., XXIII. ve XXIV. Dönemlerde Gaziantep Milletvekili olarak görev yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Sanayi Ticaret ve Enerji Komisyonu, Türk-AB Ortak Parlamento Komisyonu ve Kadın ve Çocuklara Yönelik Şiddet Araştırma Komisyonu Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulundu.

Fatma Şahin Kimdir

2011 yılında, 61. Hükümet’te Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görevlendirilen Fatma Şahin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk kadın bakanı oldu. Bakanlık görevi sırasında, engelliler, kadınlar ve çocuklara yönelik önemli çalışmalara imza attı ve Türkiye Engelliler Vakfı tarafından “Yılın Kadını” seçildi.

Alpay Azap kimdir? Ne iş yapıyor? Alpay Azap kimdir? Ne iş yapıyor?

Fatma Şahin, 30 Mart 2014’te Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi ve 31 Mart 2019’da tekrar seçildi. 8 Mayıs 2018’de Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığına getirildi. Ayrıca, 2016-2019 dönemi Asya Belediye Başkanları Forumu Başkanı, Birleşik Şehirler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Başkan Yardımcısı ve Ortadoğu ve Batı Asya Bölümü (UCLG-MEWA) Başkanı olarak görev yaptı. 2021’de OECD Şampiyon Başkanlar Girişimi’ne Türkiye’den seçilen ilk belediye başkanı oldu.

Fatma Şahin, kadınlara ve çocuklara yönelik çalışmaları dolayısıyla 2018 yılında İtalya Cumhuriyeti’nin en yüksek devlet nişanı olan Liyakat Nişanı’nı aldı. 2021 Kasım ayında Japonya Dışişleri Bakanı ödülüne layık görüldü ve Gaziantep’in Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından Yeşil Şehir programına dahil edildiğini açıkladı.

Fatma Şahin, 2024 yerel seçimlerinde tekrar Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi ve bu görevi sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk annesi olan Şahin, hem yerel hem de uluslararası alanda çeşitli görevlerde bulunarak, Gaziantep ve Türkiye’nin kalkınması için çalışmaktadır.

Fatma Şahin, kamu hizmetinde ve siyaset dünyasında önemli bir isim olarak öne çıkmıştır. Siyasi kariyerindeki başarıları, kadın hakları ve sosyal politikalar konusundaki katkıları ile tanınan Şahin, Gaziantep’teki liderliği ve uluslararası başarılarıyla dikkat çekmektedir.

Fatma Şahin

Fatma Şahin kaç yaşında?

Fatma Şahin, 20 Haziran 1966 tarihinde doğmuştur. Dolayısıyla, 2024 itibarıyla 58 yaşındadır.

Fatma Şahin nereli?

Fatma Şahin, Gaziantep'te doğmuştur. Bu nedenle aslen Gaziantepli olduğu düşünülmektedir.

Fatma Şahin evli mi?

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin evlidir. Eşiyle birlikte iki çocukları bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi