Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Çankırı Şubesi, 22 Eylül 2024 Pazar günü saat 16:00’da Tabakhane Mahallesi, Vali Ayhan Çevik Caddesi üzerindeki Güröz Apartmanı’na taşındı. Açılış törenine Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Genel Sekreter Seher Ergin, sendikanın kurucularından önceki Genel Başkan ve Hukuk Sekreteri Orhan Yıldırım, Çankırı Şube Başkanı Murat Şamasas ve çok sayıda üye ile basın mensupları katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Çankırı Şube Başkanı Murat Şamasas, Eğitim-İş’in eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesinin tarihçesini anlattı. 17 Ekim 2005 tarihinde yeniden kurulan sendikanın, 2012 yılında Çankırı’da Geçit Apartmanı’ndaki ofisinde sendikal mücadeleye başladığını ve on yılı aşkın süredir bu görevi yürüttüğünü belirtti. "Eğitim-İş, eğitim emekçilerinin haklarını savunma kararlılığıyla hareket etmektedir" diyen Şamasas, "Fakir Baykurt’un ‘Öğretmenler, egemen sınıfların emir kulu değildir’ sözü bizim ilkemizdir" ifadesini kullandı.

Şamasas, Eğitim-İş’in, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in modernleşme çabalarını sahiplenerek, adalet, eşitlik ve özgürlük gibi evrensel değerlere bağlı kaldığını ifade etti. "Eğitim-İş, etnik köken, dinsel inanç ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın tüm eğitim çalışanlarını kucaklar" diyen Şamasas, laik, bilimsel ve kamusal eğitimi savunma konusundaki kararlılıklarını vurguladı. Ayrıca, sendikanın, hak arayışlarında destek olmak amacıyla üyesi olsun olmasın tüm eğitim çalışanlarına hukuki destek sağladığını da belirtti.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ise, Türkiye genelinde güçlü bir örgütlenme ile dikkat çekerken, "Eğitim-İş, emek mücadelesinin yanında Anayasa’nın değişmez hükümlerine bağlıdır. Bugün bazı kişiler, siyasi iktidardan destek alarak bu ilkelere saldırıyor" dedi. Özbay, "Cumhuriyet’e sahip çıkmak, tüm yurttaşların sorumluluğudur. Eğitim-İş, hak, hukuk ve adalet söz konusu olduğunda yanınızdadır" ifadesini kullandı.

Açılışta yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek Eğitim-İş’in yeni adresi hizmete girdi. Eğitim-İş, Çankırı’da eğitim çalışanlarının haklarını koruma ve savunma konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Yeni ofis, sendikanın daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayarak, eğitim emekçilerinin hak arayışlarına destek vermeye devam edeceğini duyurdu.

Eğitim-İş, bu yeni başlangıçla birlikte, üyelerinin ve tüm eğitim çalışanlarının yanında olma hedefini bir kez daha pekiştirirken, eğitim sistemindeki adaletsizliklere karşı durma kararlılığını da artırdı. Sendika, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Çankırı’da da eğitim emekçilerinin haklarını savunmaya devam edeceğini belirtti. Eğitim-İş, laik, bilimsel, parasız ve kamusal eğitimi savunma misyonuyla, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, eğitim alanındaki tüm sorunları çözme yönünde çalışmalara hız verecek.

HABER: Burak Kaya

1Eğitim İş Çankırı’da Yenilendi Eğitim Emekçileri İçin Ne Değişecek

Çankırı Öğrencileri, Meslekleri Tanımak İçin Hastane ve İtfaiyeyi Ziyaret Etti Çankırı Öğrencileri, Meslekleri Tanımak İçin Hastane ve İtfaiyeyi Ziyaret Etti

Eğitim İş Çankırı’da Yenilendi Eğitim Emekçileri İçin Ne Değişecek2

Eğitim İş Çankırı’da Yenilendi Eğitim Emekçileri İçin Ne Değişecek-1

Kaynak: Haber Merkezi