Erzurum’da bir öğretmen grubunun paylaştığı fotoğrafa hakarette bulunduğu gerekçesiyle yargılanan sosyal medya fenomeni Ece Ronay, 46 gün karşılığında adli para cezasına çarptırıldı.

Olay, 2022 yılının Nisan ayında Erzurum’un Karayazı ilçesinde, Türkçe ve Kürtçe "Hoş geldiniz" yazılı tabela önünde çekilen bir fotoğrafın paylaşılmasıyla başladı. Fotoğraftaki el hareketi nedeniyle öğretmenler, büyük bir tepkiyle karşılaştı. Bu durum üzerine, öğretmenler hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve Mayıs 2022’de açığa alındılar. Ancak, öğretmenler aklanarak görevlerine geri döndü. Yaptıkları paylaşıma yönelik hakaret ve tehdit içeren yorumlar nedeniyle öğretmenler şikayetçi oldu.

Bursa'da Otobüste Kavga! Sürücü ve Yolcu Yumruk Yumruğa! Bursa'da Otobüste Kavga! Sürücü ve Yolcu Yumruk Yumruğa!

Ece Ronay, öğretmenlere yönelik "andavallar" şeklinde hakarette bulunduğu gerekçesiyle Karayazı Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Mahkemede, Ronay, bu kelimeyi sosyal medya fenomenleri arasında kullanılan bir eleştiri ifadesi olarak kullandığını savundu. 

Davanın 4 Ekim 2024'te görülen karar duruşmasında, Ece Ronay’ın birden fazla kişiye hakaret suçundan 46 gün karşılığında adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı