Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, üniversiteyi yeni kazanıp Düzce’ye gelen öğrencilere destek olmak amacıyla otogarda özel bir karşılama etkinliği düzenlemeye başladı. Bu yıl, Düzce Üniversitesi'ni kazanan ve şehre yeni gelen üniversite öğrencilerine ilk günlerinde yardımcı olmak için, Düzce Gençlik Merkezi otogarda bir bilgilendirme standı kurdu. Bu standda gençlik liderleri ve gönüllüler, öğrencilere hem Düzce şehrini tanıtıyor hem de Gençlik Merkezi'nin sunduğu hizmetleri anlatan broşürler dağıtıyor.

Düzce Otobüs Terminali'nde gerçekleştirilen bu uygulama, yeni üniversiteli gençler için büyük bir rahatlık sağladı. Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, öğrencilere kucak açarak, şehre uyum sağlama sürecinde destek oluyor. Yazıcı, öğrencilerin kayıt, barınma ve ulaşım konularında sıkıntı yaşamamaları için yakından ilgileniyor. Bu destek, yeni şehre gelen öğrencilerin adaptasyon sürecini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Üniversiteye yeni başlayan öğrencilere özel bu karşılama etkinliği, Düzce’nin yeni gelen gençler için oldukça sıcak bir ortam sunduğunu gösteriyor. İstanbul gibi büyük bir şehirden Düzce’ye gelen ve Düzce Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Kontrol ve Otomasyon bölümünü kazanan Beyza Demirezen, "Düzce tam hayalimdeki şehir oldu. Şu anda burada çok mutluyum" şeklinde duygularını ifade etti. Demirezen, Düzce’ye ilk kez geldiğini ve karşılama nedeniyle oldukça memnun olduğunu belirtti.

Yağışlar Kazaya Yol Açtı: Hakkari’de 4 Kişi Yaralandı Yağışlar Kazaya Yol Açtı: Hakkari’de 4 Kişi Yaralandı

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, Düzce’ye yeni gelen gençlerin kaygılarını azaltmak ve şehre uyumlarını kolaylaştırmak amacıyla bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurguladı. Yazıcı, "Bakanlığımız 81 ilde öğrenci karşılama etkinliği düzenliyor. Düzce’de de gençlerimize şehir hakkında bilgi veriyor ve gençlik merkezlerimizi tanıtıyoruz. Ayrıca, öğrencilerimizi kendi otobüslerimizle yurtlarına götürüyoruz" dedi.

Düzce Üniversitesi'nin yurtlarında boş yerler olduğunu belirten Yazıcı, yurt tercihi yapmayan veya sonradan başvuran öğrencilerin de başvurularını değerlendirdiklerini söyledi. Öğrencilere, Düzce'deki yurtlarda verimli ve eğlenceli bir dönem geçirmeleri için her türlü desteği sunacaklarını ifade etti. Öğrenciler, Gençlik ve Spor Müdürlüğü aracıyla yurtlarına taşındı ve yeni şehirlerinde rahat bir başlangıç yapmaları sağlandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı