Eski ABD Başkanı ve Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde aday olan Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Trump, görüşmeye dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen suikast girişimini kınadığını ve ABD halkının birlik ruhuyla güçlendiğini belirtti. Ayrıca, "ABD'nin bir sonraki Başkanı olarak dünyaya barış getireceğim ve savaşı sona erdireceğim" dedi.

Papa Francis Doğu Timor’da Tarihi Bir Ziyaret Gerçekleştirdi Papa Francis Doğu Timor’da Tarihi Bir Ziyaret Gerçekleştirdi

Zelenskiy ise görüşmeye dair yaptığı açıklamada, Trump'ı başarılı geçen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi ve adaylığı nedeniyle tebrik ettiğini ifade etti. Ayrıca, Ukrayna'nın özgürlüğünü ve bağımsızlığını korumaya yönelik ABD'nin desteğinin önemine vurgu yaptı ve Rus saldırılarına karşı direnme çabalarını desteklediğini belirtti. İki lider, barışın kalıcı olması için yapılacak adımlar konusunda mutabık kaldıklarını vurguladılar.

Donald Trump'ın bu görüşme sırasında verdiği barış sözü ve Zelenskiy'in açıklamaları, uluslararası ilişkiler ve seçim kampanyası açısından büyük önem taşıyor. Trump'ın seçim stratejisi ve dış politika vaatleri, seçmenler üzerinde nasıl bir etki yaratacak merak ediliyor. Ayrıca, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilimlerin azaltılması ve bölgedeki istikrarın sağlanması açısından atılacak adımların detayları da kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı