Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Diyarbakır’daki konut projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından başlatılan 10 bin konutluk projenin 6 bin konutunun tamamlandığını ve bu konutlarda vatandaşların güven içinde yaşamaya başladığını belirtti. Kurum, “Diyarbakır’ımızda asrın felaketinin ardından 10 bin konutun yapımına başladık, 6 binini tamamladık. Vatandaşlarımız sağlam binalarda güven içinde oturmaya başladı. Her bir depremzede kardeşimiz geceleri rahat uyuyana, hayal ettiklerinden daha iyisine ulaşana kadar durmayacağız” ifadelerini kullandı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen projede toplamda 10 bin 286 konutun inşaatı gerçekleştiriliyor. Bu projede, 6 bin 40 konutun yapımı tamamlandı ve hak sahiplerinden 3 bin 839’u yeni evlerine taşındı. TOKİ İnşaat Uzmanı Kürşat Gedikoğlu, konutların yatay mimariye uygun şekilde radye temel üzeri tünel kalıp sistemi ile yapıldığını ve çevre dostu tasarımlar kullanıldığını belirtti. Gedikoğlu, ayrıca konutların yanına yeşil alanlar, spor sahaları, çocuk oyun grupları, bisiklet ve yürüyüş yolları gibi çeşitli sosyal donatılar eklendiğini ifade etti.

Aksaray’da Aile İçi Şiddet Faciası: Koca Karısını Vurdu, Babası Damadını Vurdu Aksaray’da Aile İçi Şiddet Faciası: Koca Karısını Vurdu, Babası Damadını Vurdu

Konutlardan biri olan Bağlar ilçesindeki yeni konutlara yerleşen hak sahiplerinden Zinnet Çelikel Çıtak, konutların çok güvenli olduğunu ve her şeyin düşünülerek yapıldığını söyledi. Çıtak, “Hayal ettiğimden daha güzel, daha temiz olmuş. Devletimize güveniyordum ama bu kadar erken yapılacağını inanmıyordum. Çok erken yapıldı” dedi. Diğer bir hak sahibi Sibel Gören ise TOKİ konutlarının sağlamlığına dikkat çekerek, “Başımı yastığa rahatça koyabiliyorum. Devletimiz sözünü tuttu ve konutları ummadığımız kadar kısa sürede tamamladı” şeklinde konuştu.

Bakan Kurum ve TOKİ yetkilileri, projede ilerlemenin sürdüğünü ve tüm konutların en kısa sürede hak sahiplerine teslim edileceğini belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı