Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Letonya Dışişleri Bakanı Baiba Braze ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlediği ortak basın toplantısında, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerini yapıcı ve sonuç odaklı bir şekilde geliştirme iradesini vurguladı. Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konuyu sıkça dile getirdiğini belirterek, AB tarafında da benzer bir netlik ve kararlılık beklediklerini ifade etti.

Fidan, Letonya’nın Türkiye’nin AB sürecine destek veren ülkelerden biri olduğunu belirtirken, iki ülke arasındaki üst düzey ziyaretlerin artırılmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, FETÖ ile mücadele konusunu ele aldıklarını ve bu mücadelede daha güçlü iş birliği ve somut adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

İsrail’in Lübnan’daki saldırılarına da değinen Fidan, uluslararası hukukun tüm dünyada uygulanması gerektiğini vurgulayarak, barışın sağlanabilmesi için Filistinlilerin kendi devletlerini kurmalarının desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz'u Dolmabahçe'de ağırladı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz'u Dolmabahçe'de ağırladı

Letonya Dışişleri Bakanı Braze ise Türkiye ile diplomatik ilişkilerin yeniden tesisinin 30. yılını kutladıklarını, NATO müttefikliği ve güvenlik konularına verdikleri önemi dile getirdi. Braze, Türkiye'nin güneyindeki güvenlik çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı