Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz merak konusu oldu. Bu yazıda avukat Sevinç Horoz ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz.

Sevinç Horoz kimdir?

Dilan Polat, kara para aklama, örgüt kurma, vergi kaçırma ve yasadışı bahis suçlamalarıyla karşı karşıya kalmış ve 40 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmıştır. 19 Ağustos 2023’te tahliye edilen Polat, yaklaşık 9 aydır cezaevindeydi. Tahliye kararı, bazı kesimler tarafından olumlu karşılanırken, büyük bir kesim tarafından tepkilere neden oldu.

Tahliye kararının ardından Dilan Polat, evine dönecek durumda olmadığından ilk geceyi ablası Sıla Doğu’nun evinde çocuklarıyla geçirdi. Ertesi sabah, cezaevinden çıkar çıkmaz kocası Engin Polat’ı görmek üzere yola çıktı ve duygusal bir buluşma yaşadı.

Ozan Zeybek kimdir? Nereli? Ozan Zeybek kimdir? Nereli?

Sevinç Horoz, Dilan Polat’ın avukatı olarak, Radyo Sputnik’te yayınlanan Gün Ortası programında müvekkilinin sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmediğini açıkladı. Horoz, tahliye kararının somut delillerin Polat’ın lehine değişmiş olma ihtimaline dayanarak verildiğini belirtti. Ayrıca, tahliye sonrası Polat’a yurt dışına çıkış yasağı dışında herhangi bir adli tedbir uygulanmadığını ekledi.

Dilan Polat'ın Avukatı Sevinç Horoz Kimdir

Avukat Sevinç Horoz, Polat ve kocasının cezaevine girdikten sonra lüks araçlarının polis arabası olduğu iddialarını da yalanladı. Horoz, “Dilan Polat’a ait hiçbir araç emniyet aracı yapılmadı. Basına yansıyan araçların hepsi TMSF’ye ait otoparkta tutuluyor ve iadesi şu an önceliğimiz değil. Bizim önceliğimiz müvekkilimizin tahliyesidir” şeklinde açıklamada bulundu.

Dilan Polat’ın sosyal medyada gösterişli yaşamını paylaşması, olayların bu noktaya gelmesine neden olan faktörlerden biri olarak görülüyor. Horoz, Polat’ın sosyal medya paylaşımlarından pişmanlık duyduğunu belirtti ancak fenomenliğine devam edeceğini duyurdu. “Dilan Polat, kendi takipçilerine yönelik içerikler üreten bir fenomen olarak biliniyor. Bu içerikler diğer fenomenler tarafından da yapıldı, ancak bu göz ardı edildi. Dilan Polat’ın sosyal medya paylaşımlarına ilişkin pişmanlıkları olsa da, fenomenliğine devam edecektir” dedi.

Sevinç Horoz nereli?

Avukat Sevinç Horoz, Adana doğumludur. Bu sebeple aslen Adanalı olduğu düşünülmektedir.

Avukat Sevinç Horoz hangi üniversite mezunu?

Avukat Sevinç Horoz, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.

Alişiroğlu Hukuk Bürosu 

Alişiroğlu Hukuk Bürosu, 2012 yılında İstanbul Ataşehir’de, Av. Sevinç Alişiroğlu tarafından kurulmuştur. Büromuzun kökleri, kurucumuzun babası, değerli hukukçu Av. Mustafa Horoz’un 1982 yılında kurduğu hukuk bürosuna dayanmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi