84 Yaşındaki Bayram Tekedereli, Emekliliğe Veda Etti 84 Yaşındaki Bayram Tekedereli, Emekliliğe Veda Etti

Kocaeli'nin Derince ilçesinde meydana gelen bıçaklama olayı, mahkeme süreciyle birlikte dikkatleri üzerine çekti. 1 Haziran 2022'de gerçekleşen olayda, Ö.A. (44) isimli bir şahıs, eşiyle 4 yıldır ilişkisi bulunan C.Ö. (60) ile karşılaşınca kavga etti. Olayın ardından, Ö.A., cebinde taşıdığı meyve bıçağını çıkararak C.Ö.'yü toplamda 8 yerinden bıçakladı. Kavganın ardından C.Ö. kanlar içinde hastaneye kaldırılırken, sanık Ö.A. olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine polis, Ö.A.'yı gözaltına aldı ve ardından tutuklandı.

Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşmasında, bir ay tutuklu kalan müşteki sanık Ö.A. ile yaralı C.Ö. ve taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanık, C.Ö.'nün eşine musallat olduğunu ve bu nedenle olayın meydana geldiğini öne sürdü. “Eşim, C.Ö. ile sosyal medya üzerinden tanıştı ve aralarında bir ilişki başladı. Olaydan 3 ay önce eşim eve geri döndü. Ancak C.Ö. yine eşime yaklaşmaya devam etti,” dedi.

Olayın ayrıntılarını anlatan sanık, C.Ö. ile karşılaştığında bıçağı cebinden çıkardığını ve bacağını hedef alarak savurduğunu ifade etti. “Öldürmek isteseydim kesinlikle öldürürdüm. Bıçağı çocukların elinden almıştım,” diye ekledi.

Müşteki C.Ö. ise, sanıktan şikayetçi olmadığını ve bu olayın kendisi için bir utanç kaynağı olduğunu belirtti. “Bana yapılanları fazlasıyla hak ettim. Onun yerinde olsam beni öldürürdüm,” dedi. Olay günü, sanıkla tesadüfen karşılaştığını söyleyen C.Ö., kaza eseri kavganın çıktığını vurguladı.

Olayın ardından sanığın eski eşi R.A.Ö. de duruşmada söz aldı. “C.Ö. ile gönül ilişkim vardı, ancak zorla beni taciz etme gibi bir durum olmadı,” ifadelerini kullandı. R.A.Ö., olayın çıkış noktası olarak eşinin davranışlarını gösterdi.

Cumhuriyet savcısı, sanığın "haksız tahrik altında kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Duruşma, avukatların süre talep etmesi üzerine ertelendi. Bu dava, hem Kocaeli'de hem de Türkiye genelinde dikkat çeken bir olay haline geldi. Kocaeli halkı, yaşananların ardından güvenlik önlemlerinin artırılmasını ve benzer olayların yaşanmamasını umuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı