Ünlü gazeteci Deniz Zeyrek merak konusu oldu. Bu yazıda Zeyrek'in hayatı ve kariyeri hakkında detaylı bilgiye ulaşabileceksiniz.

Deniz Zeyrek kimdir?

Deniz Zeyrek, 10 Ekim 1972’de Kars’ın Susuz ilçesinde doğmuş, Gürcistan göçmeni Terekeme kökenli bir ailenin çocuğudur. Eğitim hayatına Kars’ta başlayan Zeyrek, ilkokuldan liseye kadar burada öğrenim görmüştür. Üniversite eğitimine Gazi Üniversitesi’nde Kimya bölümünde başlamış, ardından Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Biyoloji eğitimi almıştır.

Deniz Zeyrek, gazetecilik kariyerine 1994 yılında Evrensel Gazetesi’nde kültür-sanat muhabiri olarak başlamıştır. 1996 yılında Radikal Gazetesi’ne geçerek burada haber müdürlüğü, Ankara temsilciliği, istihbarat şefliği ve diplomasi muhabirliği gibi önemli görevlerde bulunmuştur. 2003 yılında yaptığı iki çarpıcı haberle Sedat Simavi Ödülleri’nde övgü ödülüne layık görülmüştür. Radikal Gazetesi’nin kapanmasının ardından, 2013 yılında Hürriyet Gazetesi’ne geçerek Ankara temsilcisi olarak görev yapmıştır.

2018 yılında Doğan Medya Grubu’nun Demirören Holding’e satılmasıyla birlikte Zeyrek’in Hürriyet’teki köşesine son verilmiş, aynı yıl CNN Türk’te yayınlanan Parametre programında görev almıştır. Ancak bu görevine de kısa süre sonra son verilmiştir.

2018 yılında Sözcü Gazetesi’ne geçerek yazılarına burada devam eden Zeyrek, 2021 yılında FOX TV’de başlayan Orta Sayfa adlı programda yer alarak televizyon dünyasına adım atmıştır.

Gazetecilik kariyeri boyunca birçok ödül kazanan Deniz Zeyrek, uluslararası eğitim programlarına katılmış ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev almıştır. Özellikle Sedat Simavi Gazetecilik Ödülü gibi önemli ödüller, onun gazetecilikteki başarısını pekiştirmiştir.

Deniz Zeyrek Kimdir

Mazhar Osman kimdir? Hangi hastaneyi kurdu? Mazhar Osman kimdir? Hangi hastaneyi kurdu?

Deniz Zeyrek eşi kim?

Deniz Zeyrek'in eşiyle ilgili spesifik bilgiler kamuya açık olarak paylaşılmamıştır. 

Deniz Zeyrek nereli?

Deniz Zeyrek, 10 Ekim 1972 tarihinde Kars'ın Susuz ilçesinde doğmuştur. Eğitim hayatını da Kars'ta tamamlamıştır. Bu nedenle aslen Karslı olduğu tahmin edilmektedir.

Deniz Zeyrek ne iş yapıyor?

Deniz Zeyrek, Türk gazeteci ve köşe yazarıdır. Gazetecilik kariyerine 1994 yılında Evrensel Gazetesi'nde başlamış, ardından Radikal, Hürriyet ve Sözcü gazetelerinde çeşitli görevlerde bulunmuştur. Şu anda FOX TV'de yayınlanan "Orta Sayfa" adlı programda yer almakta ve köşe yazıları yazmaktadır. Ayrıca, dış politika ve diplomasi konularında uzmanlaşmış bir gazetecidir.

Deniz Zeyrek kaç yaşında?

Deniz Zeyrek, 10 Ekim 1972 doğumlu olduğuna göre, 2024 itibarıyla 51 yaşındadır.

Kaynak: Haber Merkezi