Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Damla Projesi' kapsamında ülkemizin farklı illerinden 30 katılımcı ve 4 koordinatör olmak üzere toplam 34 kişilik gönüllü Çankırı’ya geldi.

Çankırı'da Dini Nikahlı Eşi Tarafından Bıçaklanan Kadın Toprağa Verildi Çankırı'da Dini Nikahlı Eşi Tarafından Bıçaklanan Kadın Toprağa Verildi

I M G 4361

24 Mayıs -2 Haziran 2024 tarihleri arasında 9 gece 10 gün ilimizde Çankırı Gençlik Merkezi’nin misafir edeceği gönüllüler, Çankırı Merkez ve İlçelerde gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirecekler.

Çankırı’da bulunan Damla Projesi Çankırı Gönüllüleri,  çevre bilincini oluşturmak için çevre temizliği çalışmaları yürütecek.

I M G 4362Ziyaret faaliyetleri kapsamında ilk olarak Çankırı Valisi Fırat Taşolar ve Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çitçi ile bir araya gelen gönüllüler, Çankırı’nın tarihi geçmişi ve doğal güzelliklerini de yerinde inceleyecek.

Damla Projesi, ülkemiz üniversitelerinde öğrenim gören yerli ve yabancı gençlerin katılımcı olarak yer aldığı, gönüllülük esasına dayalı toplumsal girişime destek olmak amacıyla oluşan bir proje olma özelliği taşıyor.

Damla Projesi kapsamında Çankırı’ya gelen 34 genç; çeşitli aktiviteler ve köy halkı ile bir araya gelme, kimsesiz ya da yalnız yaşayan yaşlıların ev ve bahçe temizliklerinin yapılması, kuşyemliği yapma etkinliği, mezarlık ve çevre temizliği, köy okulu duvarlarına resim çizme ve geniş kapsamlı ziyaretler ile gönüllülük faaliyetleri gerçekleştirecek.

Kaynak: Haber Bülteni