Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası açılış programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Antalya'da 8 yaşındaki Narin Güran’ın vahşice katledilmesine dair şunları söyledi: “Masum bir yavruyu alçakça katledenlerden bunun hesabının yargı önünde sorulması, döktükleri her damla kanın burunlarından fitil fitil getirilmesi için gereken her türlü adımı atacağız.”

Erdoğan ayrıca Tekirdağ’daki bir başka vahşet olayına da değinerek, “Tekirdağ'daki alçaklığın da hesabını mutlaka adalet karşısında soracak, bu sabiye işkence eden çukurların da en ağır cezayı almaları için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kayseri Büyükşehir Meclisi'nde Enerji Üretimi İçin Tam Yetki Kayseri Büyükşehir Meclisi'nde Enerji Üretimi İçin Tam Yetki

Konuşmasında, ideolojik bağnazlıkla ilgili de eleştirilerde bulunan Erdoğan, “Son günlerde ideolojik bağnazlık öyle vahim boyutlara ulaştı ki cuma hutbesini, hutbede okunan ayet-i kerimeleri hedef almaya başladılar. Birileri, bilmediği konularda ahkam kesip cehaletini gizlemek için Gazi Mustafa Kemal’in arkasına sığınıyor” dedi.

Erdoğan, toplumda moral ve manevi değerlerin gerilediğini vurgulayarak, “Haya, şefkat ve merhamet gibi hasletler günlük hayattan çekiliyor. LGBT gibi sapkınlar daha önce olmadığı kadar teşvik ediliyor. Peygamber Efendimizin rehberliğine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı, millet olarak dayanışmayı ve muhabbeti güçlendirme çağrısında bulunarak, “İslam kardeşliğine ve kadim değerlerimize sıkı sıkıya sarılmaya ihtiyacımız var. Müslümanlar olarak Allah’tan ümidimizi kesmemekle mükellefiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı