Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı özel konserinde önemli bir konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anarak, 1071 Malazgirt Zaferi'nden bu yana vatan topraklarını savunan şehitleri ve gazileri yad etti. “Rabb'im hepsinin ruhunu şad, mekanlarını cennet eylesin,” diyerek, vefat eden gazilere rahmet, hayatta olanlara ise sağlık ve afiyet diledi.

Erdoğan, ağustos ayının Türk tarihinde zaferlerle dolu olduğunu belirterek, Mercidabık, Otlukbeli, Çaldıran, Belgrad ve Mohaç zaferlerinin yanı sıra Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümüne ve Büyük Taarruz'un 102. yıl dönümüne atıfta bulundu. Büyük Zafer’in, Türk milletinin yok olmaktan kurtulup yeniden doğuşunun simgesi olduğunu ifade etti. Erdoğan, savunma sanayindeki başarıların hem dostlara güven verdiğini hem de düşmanlara korku saldığını belirtti.

Bursa Kent Meydanı’nda ‘Yan Bakma’ Kavgası: 1 Yaralı, 3 Gözaltı Bursa Kent Meydanı’nda ‘Yan Bakma’ Kavgası: 1 Yaralı, 3 Gözaltı

Savunma sanayisinde elde edilen başarıların Türk ordusunun ve ülkenin uluslararası alandaki etkisini artırdığını vurgulayan Erdoğan, TCG Anadolu'nun dünyanın ilk SİHA gemisi olduğunu ve daha büyük bir uçak gemisinin hazırlanmakta olduğunu duyurdu. Erdoğan, insansız hava araçları, KAAN, HÜRJET, HÜRKUŞ, ATAK, GÖKBEY ve diğer modern savunma sistemleriyle Türkiye’nin tam bağımsız bir ülke olma hedefine emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

İç cepheyi sağlam tutmanın önemine değinen Erdoğan, ekonomik zorluklar, siyasi tansiyonlar ve toplumsal anlaşmazlıkların milletin birliğini zedelememesi gerektiğini vurguladı. İç cephede yaşanacak olumsuzlukların ülkeye maliyetli ve meşakkatli olacağını belirterek, tüm vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, toplumun huzurunu bozmaya yönelik kışkırtmalara karşı uyanık olunması çağrısında bulundu.

Program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an tilavetiyle başladı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın duasıyla devam etti. Etkinlikte, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Irak, Suriye, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Somali ve Kosova’dan gelen askeri birliklerin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama video mesajları yayınlandı. Şarkıcı Ferhat Göçer ve MSB Armoni Mızıkası’nın performansıyla etkinlik sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı