Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te düzenlenen Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında, eski Türkiye'nin karanlık günlerinin artık geride kaldığını vurguladı ve terörün siyasette bir araç olarak kullanıldığı dönemlerin sona erdiğini ifade etti.

Erdoğan, Bitlis’in çeşitli bölgelerinde yapılan yatırımları tanıtarak, şehrin eğitimden sağlığa, spordan kültüre kadar birçok alanda önemli gelişmeler kaydettiğini belirtti. “Bugün burada sağlık, gençlik ve spor, eğitim, kültür ve altyapı alanlarında tamamlanan projeleri halkımızın hizmetine sunmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

Toplam yatırım bedeli 210 milyon lirayı aşan projelerin yanı sıra, özel sektör yatırımlarına da dikkat çeken Erdoğan, “Bitlis’te Kiler Holding tarafından inşa edilen pamuk ipliği ve tekstil fabrikasının ilk etabının açılışını yapıyoruz. Ayrıca, Eren Holding’in iplik üretim tesisinin ikinci etabını da hizmete sunuyoruz” şeklinde konuştu. 

Erdoğan, savunma sanayi alanındaki yatırımları da gündeme getirdi. 1 milyar 525 milyon liralık bir yatırım bedeliyle inşa edilecek patlayıcı madde üretim tesisinin temelinin atılacağını duyurdu. Bu tesisin, güvenlik kuvvetlerinin ihtiyaç duyduğu mermilerin bir kısmını üretmesini hedeflediklerini belirtti.

Bitlis ve genel olarak Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki huzur ortamının yatırım ivmesini artırdığını belirten Erdoğan, terörün bölgedeki gelişmeleri engellemeye yönelik bir tehdit olmadığını ifade etti. “Gabar Dağı’ndan ülkemizin en büyük petrol rezervlerinden birini çıkarıyoruz. Terör tehdidinin tekrar hortlatılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Erdoğan, eski Türkiye günlerinin tamamen geride kaldığını, halkın teröre karşı dik durduğunu ve bu başarıların tesadüfi olmadığını belirtti. Ayrıca, muhalefetin yetersizliklerine değinerek, “Yeni hedefler için biz, AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak sorumluluğumuzu sürdüreceğiz” dedi.

Mehmet Arı, Yeniden Refah Partisi Eldivan İlçe Başkanı Oldu Mehmet Arı, Yeniden Refah Partisi Eldivan İlçe Başkanı Oldu

Bitlis halkına güvenlerini devam ettirmeleri çağrısında bulunan Erdoğan, “Türkiye Yüzyılı’nı hep birlikte inşa edeceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı