Gençlik ve Spor Bakanı Bak: “987 bin yatak kapasitesi ile gençlerimize büyük destek sağlıyoruz” Gençlik ve Spor Bakanı Bak: “987 bin yatak kapasitesi ile gençlerimize büyük destek sağlıyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te Ahlat Etkinlik Alanı'nda düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ahlatlı ve Bitlisli vatandaşlara ev sahiplikleri ve misafirperverlikleri için teşekkür ederek, Ahlat'ın tarihi ve kültürel önemine vurgu yaptı.

Erdoğan, Ahlat'ın Türkiye'nin kültürel ve tarihi hafızasında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, "Bizler bu toprakların emanetçisi değil asıl sahipleriyiz. Bu toprakların altında da üstünde de biz varız. Her karışında bir şehit yatan Anadolu bizim öz yurdumuzdur" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, Ahlat’ın Selçuklu mezarları ve tarihi boyunca Türkiye’nin kültür ve medeniyet köprüsü olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Ecdadın konakladığı, nefeslendiği Ahlat, bin yıl öncesinden bugüne kurulan bir iman, kültür ve medeniyet köprüsüdür. Burası, Anadolu'daki tarihimizin yapılmasında ve yazılmasında daima pergelin sabit noktası olmuştur” dedi.

Erdoğan, Ahlat'taki 8.200 ecdat mezarının bu toprakların değerlerini ve kimliğini koruyan önemli bir hafıza kaydı olduğunu belirterek, “Ahlat’ın sanat eserleri geçmişimizi ve geleceğimizi temsil eden abidelerdir. Bu eserlerin kıymetini anlamak, bizim olduğu kadar gelecek nesillerin de kimliklerinin şerefli bir nişanesi olacaktır” diye konuştu.

Tarih boyunca bölücü ve nifak yaratma girişimlerine karşı aziz milletin birliğiyle bu saldırıları bertaraf ettiklerini vurgulayan Erdoğan, “85 milyon olarak her zamankinden daha sıkı kenetlendik. Vatanımıza yönelik senaryoları yırtıp atarak yolumuza devam ediyoruz” dedi. Ayrıca, Türkiye'nin tüm etnik ve mezhebi gruplarının kardeş olduğunu belirterek, “Türk, Kürt, Arap, Zaza, Laz, Çerkez, Sünni, Alevi hepimiz bu topraklar üzerinde biriz, beraberiz, kardeşiz” ifadesini kullandı.

Son olarak, Erdoğan, Ahlat'ın tarihini ve kültürel mirasını yaşatmaya devam edeceklerini belirterek, “Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin” dileğinde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı