Sanayinin nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak üzere önemli faaliyetler yürüten Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), Meslek Edindirme Programı ile gençleri iş hayatına hazırlamaya devam ediyor. 36 yıldır Bursa'da on binlerce gence eğitim veren CEV, bu kez 11 ay sürecek ücretsiz bir eğitim programı sunacak.

Uşak Üniversitesi, Times Higher Education 2025 Dünya Üniversite Sıralaması'nda öne çıkıyor Uşak Üniversitesi, Times Higher Education 2025 Dünya Üniversite Sıralaması'nda öne çıkıyor

CEV, ortaöğretim (lise) mezunu gençlere yönelik olarak düzenlediği Meslek Edindirme Programı ile sanayinin ihtiyaçlarına uygun nitelikli iş gücü yetiştirmeyi amaçlıyor. Program, gençleri iş hayatına hazırlamak için teorik ve uygulamalı eğitimleri bir arada sunacak ve geleceğin teknolojileri AR/VR uygulama eğitimleri, uygulama ve atölye çalışmaları içerecek.

Programda, CNC Programcısı, CAD-CAM Operatörü, Endüstriyel Kalıpçı ve Endüstriyel Tasarımcı gibi mesleklerde eğitim verilecek. Kursiyerler, kalıpçılık, kalite, yalın ve yeni üretim teknolojileri ile endüstriyel tasarım müfredatını kapsayan eğitimlerin yanı sıra kişisel gelişim eğitimleri de alacak. Ayrıca, program sonunda kursiyerler, iki farklı mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanacak.

CEV Genel Müdürü Bige Tınmazsoy, "Meslek Edindirme Programımız, 4 yıllık meslek lisesi müfredatını içermekte olup bugüne kadar yüzde 90’ın üzerinde istihdam oranı sağladık. 36 yıldır uyguladığımız bu program, ülkemizde örnek teşkil ediyor. İş ihtiyacı olan gençlerin vakfımızda aldığı eğitimlerle gelişip istihdama kazandırılması bizim için büyük bir gurur kaynağı" şeklinde konuştu.

Eğitimler, CEV'in modern eğitim atölyelerinde gerçekleştirilecek ve başvurular 20 Ağustos 2024 tarihine kadar Coşkunöz Eğitim Vakfı'nın web sitesi ve Kariyer.net üzerinden yapılabilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı