Başkan Anıl Yetişkin, CHP’nin 101. Yılını Aydınlılarla Birlikte Kutladı Başkan Anıl Yetişkin, CHP’nin 101. Yılını Aydınlılarla Birlikte Kutladı

Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki belediye, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehitler ve gaziler için geleneksel anma etkinliği düzenlememe kararı aldı. Belediye, "tasarruf" tedbirlerini gerekçe gösterdiği bu kararını, ilçede başka etkinliklerin düzenleneceği gerekçesiyle aldığını belirtti.

Diğer yandan, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun geçmişte 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı festivallerinde dans ettiği ve CHP'li sanatçılara tiyatro okulu kurarak para aktardığı iddiaları gündeme geldi. Belediye Meclisi'nde alınan kararda ise şu ifadelere yer verildi:

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri ile ilgili olarak Valilik ve Kaymakamlık tarafından çeşitli etkinlikler düzenleneceğinden Belediyemizce herhangi bir etkinliğin yapılmayacağı Komisyonlarımızın 28/06/2024 tarih ve müşterek 22 sayılı raporu ile uygun görülmüş olup, raporumuz yüce Meclisin görüşüne arz olunur."

Bu karar, ilçede farklı kesimlerden tepki çekerken, tartışmaları da beraberinde getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı