CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Merve Kır, geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşma sonrası merak konusu oldu. Bu yazıda Merve Kır ile ilgili merak edilen tüm bilgilere olaşabileceksiniz.

Merve Kır kimdir?

Merve Kır, 1987 yılında Zonguldak'ta dünyaya geldi ve eğitim hayatına da burada başladı. Kır, orta ve lise öğrenimini Zonguldak Ted Koleji'nde tamamladıktan sonra Yeditepe Üniversitesi Uluslararası Hukuk bölümünden mezun oldu. İngilizce ve Almanca'yı iyi derecede konuşabilen Kır, eğitimini tamamladıktan sonra Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat İhracat Birliği'nde iş hayatına başladı.

Can Ateş kimdir? Sevgilisi kim? Can Ateş kimdir? Sevgilisi kim?

Merve Kır

Çalışma hayatı

Uzun yıllar İstanbul'da yaşadıktan sonra memleketi Zonguldak'a dönen Merve Kır, 2010 yılında Kır Hukuk Bürosu adıyla kendi hukuk bürosunu kurdu. Zonguldak'ta Çatalağzı Termik Santrali'nde işçilerin avukatlığını üstlendi. Burada işçilerin hakları için mücadele etmiş ve işlerini geri almalarını sağlamıştı.

Siyasi kariyeri

Merve Kır, Mustafa Kemal Atatürk'ün değerlerine sahip çıkmış, hayatını "Türk milletini muasır medeniyetlerle aynı seviyeye yükseltmek" hedefine adamış biridir. 2016 yılından bu yana Zonguldak Kadın Kolları Başkanlığı görevini yürütmekte ve 2018 seçimlerinde 4'üncü milletvekili adayı seçilmiştir. Üstelik Cumhuriyet Halk Partisi 14. Olağan Kadın Kolları Kurultayı'nda kadın kolları merkez yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir. Aynı zamanda Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu görevini de yürütmektedir. Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu illerinde Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikte insanların hayatında fark yaratmak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Merve Kır Kimdir

CHP Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Merve Kır

CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Kır, önümüzdeki 4 Ağustos'ta yapılacak olan 15. Olağan Kurultay öncesinde cesur bir adım attı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dürüstlük ve samimiyetle hareket ederek Kadın Kolları Genel Başkanlığı'na aday olduğunu duyurdu. Kır, partisinin kadınları hem yerel hem de genel düzeyde daha iyi temsil etmesini sağlayacak projeleriyle dikkat çekti. Eğer seçilirse, il ve ilçe başkanlıklarını bir proje üretim merkezi haline getirerek çözüm odaklı çalışmalar yapacağını taahhüt etti.

Kaynak: Haber Merkezi