ÖZEL HABER/Geçtiğimiz günlerde Çankırıhaber.net olarak gündemimize aldığımız Çankırı Merkeze bağlı İnandık Köyü'nün en büyük sıkıntısı olan köye giriş çıkış yolunun olmaması konusu, nihayet çözüm aşamasına geldi. İnandık Köyü, eski yerleşim yerinde oluşan obruklar nedeniyle AFAD tarafından 3,5 km aşağıda, D-765 Çankırı-Ankara Kara Yolu'nun alt kısmında bulunan bir alana yeni konutlar yapılarak taşınmıştı.

İnandık Köyü'nde Büyük Gelişme4

Önceki haberimizde, köyün yol sorununun ciddi boyutta olduğunu belirtmiştik. AFAD öncülüğünde, köylüler belirli ücretler ve ödemeler karşılığında destek alarak köylerini yeniden inşa etti. Köyde cami inşaatı devam ederken, köy sokaklarına taş döşeme işlemleri de sürüyor. Ancak köylülerin en büyük sorunu, D-765 Çankırı-Ankara Kara Yolu'na sınır olmalarına rağmen, köye herhangi bir giriş çıkışın olmamasıydı.

Çerkeşli Murat Kocakaya Türkiye Atıcılık Federasyonu'nun Yeni Lideri Oldu Çerkeşli Murat Kocakaya Türkiye Atıcılık Federasyonu'nun Yeni Lideri Oldu

İnandık Köyü'nde Büyük Gelişme1

Köylüler, kendi imkanlarıyla dere yatağından geçebilecekleri yükseltiler oluşturarak köye giriş çıkış sağlıyordu. Ancak, dere yatağına sel geldiğinde köye araç giriş çıkışları tamamen kesiliyordu. Köylüler, acil durumlarda çağrılan 112 Acil Sağlık ekiplerinin ve ambulansların köye ulaşamadığını belirttiler. Yerleşimin yapımı üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen, köyün giriş çıkış sorununa bir çözüm bulunamamıştı.

İnandık Köyü'nde Büyük Gelişme2

Çankırıhaber.net olarak gündeme taşıdığımız İnandık Köyü'nün yol sorunu, yetkililerin dikkatini çekti ve nihayet çözüm için harekete geçildi. İnandık Köyü yol çalışmaları başlatılarak, köy sakinlerinin yaşadığı bu zorluğun sona ermesi için adımlar atıldı. Bu gelişme, köy sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı ve köyün günlük yaşam kalitesini önemli ölçüde artırması bekleniyor.


Konu ile ilgili daha önceki haberimizi görmek için tıklayınız.


HABER: Burak Kaya

Kaynak: Burak Kaya