Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün CHP Genel Merkez binasında düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi Toplantısı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Özel, CHP’nin, Can Atalay’ın milletvekili olduğunu teyit edecek bir Meclis oturumu için çağrı yaptığını duyurdu.

Başkan Anıl Yetişkin, CHP’nin 101. Yılını Aydınlılarla Birlikte Kutladı Başkan Anıl Yetişkin, CHP’nin 101. Yılını Aydınlılarla Birlikte Kutladı

Özel, toplantının başında, İYİ Parti’den istifa ederek CHP’ye katılan Bağımsız Adana Milletvekili Bilal Bilici’nin rozetini takarak partinin saflarına katılmasını kutladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine de değinen Özel, Türkiye ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. “Kendisinin Türkiye ziyaretinden duyduğumuz memnuniyeti bir kez daha dile getirdim. Kaza nedeniyle oturuma katılamadım, ancak Meclis Grubumuz oradaydı ve Abbas’ın konuşmasını dinledim. Filistin’in bağımsızlığına desteğimizi her zaman vurguladık” dedi.

Özel, Filistin’e yapılacak ziyaretle ilgili olarak da, “Filistin’e gitme talebimizi tekrar gündeme getirdik. Mahmud Abbas, CHP’nin Filistin’e olan desteğini takdir ediyor ve bizden ziyareti planlamamızı bekliyor. Bu ay içinde Filistin’e gitmek için hazırlık yapacağız ve oraya güçlü bir heyetle gideceğiz” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı, 16 Ağustos’ta yapılan Meclis toplantısına da eleştiriler yöneltti. “O oturuma kan bulaştı. Meclis’in mermerlerine kan döküldü ve kadına karşı şiddet yaşandı. Bu anlayışı reddediyoruz” dedi.

Özel, TBMM’yi yeniden toplantıya çağırarak, “Meclis’i ve Numan Kurtulmuş’u, Can Atalay’ın milletvekili olduğunu teyit edecek bir oturum için toplantıya çağırıyoruz. O kararı okumak ya da okumaya gerek olmadan tutanağa kazımak için toplandık. MHP’nin gelip gelmemesi bizi ilgilendirmiyor, ama AK Parti’den vicdanlı bir tavır bekliyoruz. Tarafsızlık görevi olan Meclis Başkanının, baskılara boyun eğmeden kararını uygulayıp uygulamayacağını göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı