Çankırı'nın Çerkeş ilçesi, tarihi mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma yolunda önemli adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Belediye Başkanı Hasan Sopacı; Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar ve Belediye Meclis Üyesi Osman Ünaldı ile birlikte, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu'yu ziyaret ederek ilçenin tarihi ve kültürel değerleri üzerine önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

Başkan Hasan Sopacı, ziyarette Çerkeş’in köklü medeniyet geçmişine sahip olduğunu ve ilçenin unutulmaya yüz tutmuş eserlerinin yeniden gün yüzüne çıkarılması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. 2014 yılında göreve başladıklarında IV. Murat Hamamı'nın çevresindeki dükkanları kamulaştırarak hamamın görünürlüğünü sağladıklarını ifade eden Sopacı, şimdi de bu tarihi yapının restorasyonunu tamamlayarak müze olarak halkın hizmetine sunmayı planladıklarını aktardı. Ayrıca, IV. Murat Camii’nin de aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Başkan Sopacı, "10 yıldır olduğu gibi 2014'teki heyecanımızla, yorulmadan Çerkeş için çalışmayı sürdüreceğiz. Projelerimize destek veren ve misafirperverliği için Genel Müdürümüz Sinan Aksu'ya teşekkür ediyorum," dedi.

Bu tarihi ve kültürel adımlar, Çerkeş'in zengin geçmişini geleceğe taşıma hedefinde önemli birer kilometre taşı olarak görülüyor.

İstiklal Mücadelesinin Ruhu Çocukların Fırçasında Hayat Buluyor! İstiklal Mücadelesinin Ruhu Çocukların Fırçasında Hayat Buluyor!

Kaynak: Haber Merkezi