Savunma Sanayii Başkanlığı, Çelik Kubbe'nin uzun menzil ve yüksek irtifadaki caydırıcı gücünü güçlendiren Siper Ürün-2 sisteminin başarılı bir şekilde test edildiğini duyurdu. Savunma Sanayii Başkanlığı, ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE'nin ortaklığıyla yürütülen Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi Projesi Aşama-C (SİPER) çerçevesinde gerçekleştirilen bu test, 12 Eylül’de Sinop Test Merkezi'nde yapıldı.

Thumbsbc675929F37705 1509202416D288Df

Endüstri Mühendisinden Şok Eden Uyarılar: Telefonunuz Sizi Hasta Ediyor Olabilir! Endüstri Mühendisinden Şok Eden Uyarılar: Telefonunuz Sizi Hasta Ediyor Olabilir!

Atış testinde, Atış Kontrol Merkezi, Veri Bağı, Füze Fırlatma Sistemi ve Siper Ürün-2 Füzesi kullanılarak sistemin yetenekleri kapsamlı bir şekilde değerlendirildi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, testin ardından yaptığı açıklamada, Siper Projesi'nin stratejik tesislerin düşman taarruzlarına karşı korunmasını amaçladığını vurguladı. Görgün, Siper Sistemi'nin, savaş uçakları, seyir füzeleri ve havadan karaya mühimmatlara karşı etkili angajman sağlayabileceğini ve ilerleyen aşamalarda balistik füzelere karşı da yetenek kazandırılacağını belirtti.

Siper21458562 150920241282A8Fb (1)

Siper Projesi kapsamında Siper Ürün-1 Sistemi'nin kabul faaliyetlerinin tamamlanarak 2024 yılı sonunda envantere kazandırılması planlanıyor. Gelişmiş hava savunma özelliklerine sahip olan Siper Hava Savunma Sistemi, uzun menzil ve yüksek irtifada geniş hava tehdit setine karşı önleme kabiliyeti sunarak, zorlu şartlarda etkili görev yapabilme kapasitesine sahip.

Siper (1)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı